Home Nieuws ‘Vader van Branco van den Boomen is idolaat van PSV’

‘Vader van Branco van den Boomen is idolaat van PSV’

2965
0

Of PSV er nu wel of niet verstandig aan doet de bijna transfervrije Branco van den Boomen te contracteren, laten we voor nu even in het midden.

De cijfers en statistieken spreken in ieder geval voor zich want de middenvelder manifesteert zich op een uitstekende manier in de Ligue 1, waar hij dat eerder ook zonder moeite in Ligue 2 voor elkaar kreeg. Klaarblijkelijk is laatbloeier Branco van den Boomen ook een speler die zich ogenschijnlijk moeiteloos steeds weet aan te passen aan de omstandigheden, ongeacht het niveau.

Van den Boomen veroverde zaterdagavond in Stade France de Franse beker met Toulouse. De kans is groot dat Van den Boomen na dit seizoen zijn transfervrije status gaat verzilveren. Ook in Nederland valt zijn spel inmiddels op en dus is van den Boomen voer voor analisten geworden.

“Het blijkt dat hij goed kan incasseren en omgaan met teleurstellingen”, concludeert Jean-Paul de Jong, die Van den Boomen in 2014 onder zijn hoede kreeg bij FC Eindhoven. “Ik heb weinig spelers meegemaakt met zo’n goede trap als Branco”, herinnert De Jong zich. “Zijn vrije trap is echt gigantisch.”

“Toen ik hoorde dat hij een gelimiteerde transfersom in zijn contract had staan, heb ik aan de leiding gevraagd om een poging te wagen”, vertelt Mike Snoei, toenmalig trainer van de Graafschap. “We hebben 300.000 euro voor hem betaald. Da’s een behoorlijk bedrag voor een transfer binnen de eerste divisie, maar we wilden promoveren met Branco. En dat was bijna gelukt, tot de uitbraak van het coronavirus”, aldus Snoei.

“Ik hoop dat hij de ambitie heeft om Oranje te halen. Dat zou een geweldige overwinning voor hem zijn. Hij heeft soms twee stappen terug moeten zetten, om er weer vier vooruit te gaan”, vertelt Snoei in gesprek met de NOS.

PSV wordt dus ook al enkele maanden met de komst van Branco van den Boomen in verband gebracht. “Zijn vader is idolaat van die club, maar ik hoop dat Arne Slot serieus naar hem wil kijken. Met zijn dynamische spel is hij bij Feyenoord de perfecte opvolger van Orkun Kökçü, als die vertrekt”, stelt Snoei. “Branco is straks transfervrij, dus ik zou zeggen: PSV of Feyenoord, neem het risico!”


Vorig artikelGuus Hiddink hoopt vurig op bekerwinst én Champions League maar waarschuwt PSV voor ’totaal ander Ajax’
Volgend artikelAad de Mos zet PSV en van Nistelrooij voor de finale nog even op scherp | De Mos haalt stevig uit: ‘Matige selectie’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in