Home Nieuws Vader de Jong: ‘PSV had Siem eerder op het oog als versterking’

Vader de Jong: ‘PSV had Siem eerder op het oog als versterking’

12
0

De vader van Luuk en Siem de Jong kan zijn geluk niet op nu de broers herenigd zijn. PSV bleek eerder interesse in Siem de Jong gehad te hebben. “Luuk en Siem zijn behalve broers ook nog eens hele goede vrienden. Ze hebben een goed contact met elkaar.  Ze zijn ieder voor hun eigen carrière gegaan en hebben altijd gezegd dat het mooi zou zijn om ooit weer een keer samen te spelen, maar dat kun je niet forceren. Ik ben blij dat het nu gelukt is.”

Volgens George is het niet zo dat Siem op voorspraak van Luuk naar Eindhoven is gehaald. “PSV heeft Siem al eerder in beeld gehad. Siem heeft een blessureperiode achter de rug. Newcastle is gedegradeerd en trainer Rafael Benitez vond het een goed idee om in Nederland bij een topclub te gaan spelen. We zijn hartstikke blij dat het PSV kan. PSV is een team met veel potentie en concurrentie. Maar dat is overal waar je op niveau speelt. Er moet ook concurrentie zijn. Siem zal voor zijn plaats moeten vechten. Hij is weer topfit en zal moeten bewijzen dat hij meerwaarde heeft voor PSV.”

Ook Siem de Jong is blij en staat te poppelen. “PSV speelt Champions League en strijdt voor de landstitel. Voor mij is dit een ideale stap om weer aan mijn wedstrijden te komen. Ik moet me natuurlijk nog bewijzen, maar ik ben blij dat ik de kans krijg.” De aanvallende middenvelder hoopt met zijn ervaring een belangrijke rol te gaan spelen bij PSV. “Ik heb natuurlijk een Ajax-verleden. Ik moet op het veld laten zien dat ik iets kan toevoegen. Het is heel mooi dat ik samen met Luuk kan spelen. Iedereen is enthousiast.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here