Home Nieuws Update UEFA bepalingen: PSV naar voorronde Europa League, AZ Champions League

Update UEFA bepalingen: PSV naar voorronde Europa League, AZ Champions League

2717
0

Dat PSV Europees voetbal zal gaan spelen staat wel vast. Maar welk toernooi krijgt PSV toebedeeld als het nieuwe seizoen weer van start gaat?

Vrijdag wordt er door de KNVB een spreekwoordelijke streep gezet door het lopende seizoen en dan zullen ook de posities op de ranglijst worden geconcretiseerd.


Daar vanuitgaande zou PSV in aanmerking komen voor deelname aan de Europa League. Tot dat er gisteren een bericht verscheen dat de club misschien toch de voorronde van de Champions League zou mogen gaan spelen in plaats van AZ.

De berichtgevingen volgen elkaar echter snel op en de meest recente update is dat de UEFA donderdag heeft besloten dat bonden van landen waar de competitie dit seizoen niet wordt afgemaakt, de Europese plekken moeten verdelen op een punten-per-wedstrijd-systeem en niet op een ranking van de afgelopen 5 jaar.

Dit meldt het Britse medium The Times. Dat zou betekenen dat de prestaties van dit seizoen doorslaggevend zijn voor welke club volgend jaar Europees voetbal kan gaan spelen.

Door het gemiddeld aantal punten per wedstrijd te berekenen worden zogenaamde scheve programma’s rechtgetrokken. Voor de Eredivisie betekent dit geen verschuivingen in het klassement. In de top-drie hebben Ajax, AZ en Feyenoord allemaal een wedstrijd minder gespeeld, en dus blijven de verhoudingen hetzelfde. Niets lijkt momenteel zeker want de Britse krant weet ook te melden dat het bericht vanuit de UEFA nog bevestigd zou moeten worden.


Facebook Comments