Home Nieuws Update in status Sangaré, PSV past afkoopsom aan | Ivoriaan gewild door...

Update in status Sangaré, PSV past afkoopsom aan | Ivoriaan gewild door heel Europa

5618
0

Met een beetje kritische fantasie kunnen we gerust stellen dat PSV zondag zeer onnodig twee punten verspeelde door Ibrahim Sangeré.

Natuurlijk, de restverdediging was in zijn geheel niet op orde en de linkerzone leeg en verlaten toen Fortuna nog een laatste keer een aanval wist op te zetten, maar had Sangaré niet iets daadkrachtiger kunnen optreden op de rand van de zijkant van de zestienmeter? Halfslachtig ingrijpen van de Ivoriaan, eerder halfslachtig optreden van zowel Saibari als Veerman leidde de situatie van 3 tegen 5 in het strafschopgebied in met het penaltymoment tot gevolg.

Het is zo nu en dan wel Sangaré ten voeten uit want laksheid en gemakzucht zitten nu eenmaal in zijn spel opgesloten, al is het wel minder dan voorheen. Het dure moment voor PSV en Sangaré ten spijt, het deert de Engelse topclubs allerminst. Opnieuw staat de Ivoriaan in de nadrukkelijke belangstelling van de Engelse top- en subtopclubs. Manchester United, Liverpool, Chelsea en Arsenal, FC Barcelona, Internationale en AC Milan worden gelinkt aan de middenvelder. Wat dat betreft komt Voetbal International met een update rond het contract van de middenvelder uit Ivoorkust.

De transferclausule in het contract van Ibrahim Sangaré is aangepast door PSV. Dat meldt het weekblad. De Ivoriaan kan in de zomer voor een bepaald bedrag vertrekken en die afspraak komt opnieuw terug in het contract van Sangaré.

Om een transfer eerder dit seizoen met een som van 37,5 miljoen euro te voorkomen, liet PSV hem in de zomer een opgewaardeerd contract ondertekenen. De ontsnappingsclausule verdween, maar wordt aanstaande komende zomer weer van kracht zodat de minimale afkoopsom opnieuw vastgesteld is op vaste bedrag van 37,5 miljoen euro. Toch is er een wezenlijk verschil met voorheen want de genoemde clausule geldt niet meer voor de hele zomer.

‘Geïnteresseerde clubs zullen voor een bepaalde datum moeten handelen’, schrijft Voetbal International. PSV betaalde de Zuid-Franse club Toulouse tweeënhalf jaar geleden negen miljoen euro voor Sangaré.


Vorig artikelFábio Silva niet meer in selectie Anderlecht, spits lijkt onderweg naar Eindhoven
Volgend artikelPSV meldt zich bij Arnaut Danjuma voor opvolging Cody Gakpo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in