Home Nieuws Unnerstall onder de indruk maar ook kritisch op Ihattaren: ‘Beter een andere...

Unnerstall onder de indruk maar ook kritisch op Ihattaren: ‘Beter een andere club zoeken’

2532
0

Lars Unnerstall is inmiddels al weer enkele maanden speler van FC Twente maar hij volgt zijn oude club en oud-collega’s nog op de voet.

Het doet Unnerstall goed dat PSV zo sterk aan het seizoen is begonnen. Als voormalig PSV’er heeft Unnerstall nog altijd contact met sommige oud-ploeggenoten, al zijn er ook enkele vertrokken na het maken van transfers. Unnerstall ziet ook met lede ogen aan hoe Mo Ihattaren aan het afglijden is bij PSV. De gedisciplineerde Duitser hoopt nog altijd dat Ihattaren de draad gaat oppakken bij PSV.

Unnerstall weet hoe Roger Schmidt te werk gaat en dat lijkt nu eenmaal geen goede match te zijn, weet ook Unnerstall. “Mo is Mo”, zegt Unnerstall in een uitgebreid interview met Voetbal International als hem wordt gevraagd naar zijn oud-ploeggenoot bij PSV.

“Als je zo met hem zit en praat, is hij echt een topgast. Een geweldige voetballer ook. Als hij die bal had, stond ik soms echt te genieten”, begint Unnerstall over Ihattaren en zijn talenten.

Maar het gaat bij Ihattaren ook vaak over vertrouwen en het leveren van arbeid naast professioneel voor zijn vak leven. Ihattaren brengt het allemaal niet. “Aanvallen is niet alles in het moderne voetbal. Dat moet hij nog leren”, zegt Unnerstall over het uitoefenen van het vak van profvoetballer. “Lukt dat, dan speelt hij straks weet-ik-waar. Dan kan hij zo ver komen. Maar je kunt nog zo goed voetballen, als de trainer zegt: We gaan zo spelen, en je doet het niet, dan speel je niet. En dan is het misschien beter om een andere club te zoeken.”

Unnerstall herkende precies in wat voor bui Ihattaren was. “Aan Mo kon je het op de training meteen aflezen: heeft hij er zin in, of had hij beter binnen kunnen blijven? Dat is niet goed. Het minste wat je dan kunt doen op de training, is arbeid leveren. Niet nadenken, gewoon rennen. Maar dat is voor Duitsers misschien toch wat gemakkelijker dan voor Nederlanders.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here