Home Nieuws Unnerstall: ‘Ik wist na de 4-1 nederlaag tegen LASK al dat ik...

Unnerstall: ‘Ik wist na de 4-1 nederlaag tegen LASK al dat ik tegen Willem II zou keepen’

1232
0

Communiceren en topsport gaan niet altijd even goed samen. Dat bleek afgelopen november ook wel toen de keeperswissel aanstaande was.

Lars Unnerstall veroverde een basisplaats bij PSV, maar dat kwam in de schaduw te staan van het ‘busincident’ in Tilburg met Jeroen Zoet. Unnerstall was er door geraakt en vond het vervelend voor zijn collega Jeroen Zoet. Het zorgde voor een minder grote blijdschap bij de Duitse atleet.

Door een miscommunicatie tussen coach Mark van Bommel en keeperstrainer Ruud Hesp wist Zoet niet dat hij zijn basisplaats kwijt was aan Unnerstall. “Ja, in dit soort situaties is het echt ontzettend belangrijk om goed te communiceren. Ik wist bijvoorbeeld na de 4-1 nederlaag bij LASK al, dat ik die zondag onder de lat zou staan in Tilburg”, zegt Unnerstall in gesprek met De PSV Supporter.

Unnerstall blikt terug en doet zijn verhaal: “Dus vanaf dat moment begon het bij mij al te kriebelen. Ik ging ervan uit dat Jeroen ook op de hoogte gesteld zou zijn, maar dat bleek achteraf niet helemaal goed te zijn gegaan. Dat is vooral voor hem natuurlijk ontzettend vervelend, zeker om dat zo kort voor de wedstrijd te moeten horen. Het is een goede keeper en bovendien ook een zeer gewaardeerde collega. Hij had voor mij niet weg hoeven gaan naar FC Utrecht, maar ik snapte zijn keuze wel.”

Unnerstall baalde flink van het voorval en het bezorgde hem een vervelend gevoel. “Voor mij persoonlijk nam de hele situatie wel, uhm, hoe zeg je dit in het Nederlands? Vorfreude? Ja, het verminderde wel de zin, het hunkeren naar die eerste wedstrijd, je debuut, bij je nieuwe club. Uiteindelijk verloren we tot overmaat van ramp na de desastreuze nederlaag in Oostenrijk ook in Tilburg en beleefde ik ook niet het debuut waar ik vooraf op gehoopt had. Hoewel ik niet slecht keepte, win je toch het liefst”, aldus Unnerstall over zijn eerste wedstrijd als basisspeler onder de laat bij PSV.

De Duitser keepte verdienstelijk en had een aantal goede reddingen maar was wel schuldig aan de tweede goal van Willem II in de tweede helft. De hoek was lang maar Unnerstall kon geen redding brengen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here