Home Nieuws United was al in gesprek met PSV, blessures bij ‘sneller’ Liverpool gaven...

United was al in gesprek met PSV, blessures bij ‘sneller’ Liverpool gaven doorslag

829
0

Opnieuw is Manchester United een beoogd transferdoel voorbij gelopen. Of anders gezegd: United vist opnieuw achter het net nu Liverpool doortastender is geweest.

Want dat is wel het verhaal van Cody Gakpo en Liverpool geworden. De club van Jurgen Klopp en Virgil van Dijk is simpelweg doortastender geweest dan Manchester United, dat graag wil maar eigenlijk niet kan. De club van Ten Hag heeft wel iets weg van FC Barcelona, waar ook veel gewenst is maar weinig realiseerbaar is. Net als FC Barcelona heeft ook Manchester United veel minder te besteden dan menigeen denkt. Volgens onder meer The Daily Mail was Manchester United uiteindelijk niet in staat om Cody Gakpo aan te trekken.

Het duurde dusdanig lang dat Liverpool er eigenlijk eenvoudig als winnaar uit wist te geraken. De Britse tabloids smullen er zo net na kerst volop van want de twee rivalen leveren volop gespreksstof rond de transfer van Gakpo naar Liverpool. De recordkampioen van Engeland leek lange tijd op pole position te liggen om de aanvaller over te nemen van PSV, maar moest zich uiteindelijk terugtrekken. Omdat Manchester United momenteel in een overname zit, is het onduidelijk of en hoeveel zij kunnen investeren en zullen zij zich moeten richten op huurtransfers.

Liverpool FC toonde zich ook slagvaardiger omdat het Diogo Jota en Luis Díaz de eerste maanden van 2023 moet missen door een blessure. Cody Gakpo kan zich dus gaan opmaken voor speelminuten begin 2023. Ten Hag heeft het inmiddels het nakijken en kan op zoek naar een andere aanvaller. ‘We beseffen dat we een aanvaller zijn kwijtgeraakt, dus ik denk dat we een aanvaller moeten halen. Maar het moet wel de juiste speler zijn, eentje die kwaliteit toevoegt aan het team.’

Gakpo had dat kunnen zijn, maar de 23-jarige aanvaller is dus op weg naar Liverpool. United moet zich daardoor richten op een andere kandidaat. De naam João Félix valt in Manchester maar ook hier geldt dat United niet zomaar geld kan uitgeven.


Vorig artikelHans Kraaij heeft gelijk gekregen | Brands bevestigt: ‘Dit is een recordtransfer voor PSV’
Volgend artikelPSV dichtbij transfer talentvolle en veel scorende Molde FK aanvaller Ola Brynhildsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in