Home Nieuws Union Berlin stuurt Baumgartl terug naar PSV, buitenlandse clubs tonen meteen interesse

Union Berlin stuurt Baumgartl terug naar PSV, buitenlandse clubs tonen meteen interesse

2618
0

De internationale carriere van Timo Baumgartl komt nog niet helemaal van de grond. De verdediger mag aanstaande zomer vertrekken uit Berlijn. De tijdelijke werkgever van de Duitse verdediger laat hem terugkeren naar PSV.

Volgens het Eindhovens Dagblad lijkt Union Berlin zijn koopoptie op de verdediger niet te lichten, terwijl Baumgartl ook geen toekomst heeft in Eindhoven. Verschillende buitenlandse clubs houden de situatie van de voormalig jeugdinternational van Duitsland in de gaten, zodat zijn internationale pad destijds in Eindhoven aangevangen, alsnog een vervolg krijgt.

PSV heeft Baumgartl in de afgelopen twee jaar verhuurd aan Union. In de Bundesliga is de verdediger echter nog niet uitgegroeid tot een vaste waarde. Volgens het Eindhovens Dagblad is de kans ‘zeer klein’ dat Union zijn optie tot koop van ruim drie miljoen euro zal lichten. De huidige nummer drie van de Bundesliga heeft overigens nog geen definitieve keuze gemaakt over Baumgartl.

Baumgartl lijkt ook geen toekomst meer te zien in Eindhoven. Desondanks is er genoeg interesse voor de pas de 27-jarige verdediger. Ook VfB Stuttgart informeerde al even naar de mogelijkheden voor een eventuele terugkeer. Er zijn ook Italiaanse clubs in de markt voor Baumgartl, die zelf het liefst in Duitsland zou blijven. In Spanje wordt Espanyol gelinkt aan de verdediger.

PSV betaalde vier jaar geleden nog tien miljoen euro voor Baumgartl, die wel sterk begon in Eindhoven. In Duitsland kreeg de inmiddels genezen Baumgartl te maken met teelbalkanker, maar is inmiddels zoals gezegd genezen verklaard.


Vorig artikelPSV meldt zich voor gewilde Belgische verdediger, Jupiler League club wil talent behouden
Volgend artikelPerez raakt niet uitgesproken over Veerman: ‘Als je Veerman afzet tegenover de Ajacieden’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in