Home Nieuws Unieke situatie: Geen spitsen beschikbaar voor spitsloos Kopenhagen: ‘Dit hebben we nog...

Unieke situatie: Geen spitsen beschikbaar voor spitsloos Kopenhagen: ‘Dit hebben we nog nooit meegemaakt’

2468
0

Er is een unieke situatie ontstaan voor tegenstander Kopenhagen. De club uit de hoofdstand van Denemarken heeft geen enkele spits beschikbaar voor de dubbele ontmoetingen met PSV.

Het verhaal achter de unieke situatie is ingewikkeld en gecompliceerd tegelijk. In het winterse transferwindow dacht Kopenhagen haar slag te slaan met de komst van Khouma Babacar maar de Senegalees is toch niet speelgerechtigd tegen PSV. De Deense topclub hoopte op medewerking van de UEFA, maar het voetbalorgaan houdt voet bij stuk. Oud-Feyenoorder Nicolai Jorgensen keerde in de winter terug naar zijn voormalig werkgever, maar hij is niet ingeschreven voor het restant van de Conference League.

Kopenhagen zag in januari spits Jonas Wind naar VfL Wolfsburg getransfereerd worden. De binnen gehaalde aanvallers uit het recente transferwindow mogen niet in actie komen van de UEFA. In de winter mag iedere club drie nieuwe spelers inschrijven en de Deense club koos voor de zestienjarige buitenspeler Bardghji, de van SS Lazio gehuurde verdediger Denis Vavro en Babacar. De gehaalde vleugelspitsen Akinkunmi Amoo en Paul Mukairu zijn niet opgenomen in de selectie van trainer Jess Thorup.

Dus moet zal er een veel scorende middenvelder in de punt van de aanval gaan spelen, is de verwachting inmiddels. “Het is een ongelukkige situatie”, stelt sportief directeur Peter Christiansen op de clubsite van de Deense club. “We hebben een vergelijkbare situatie nog nooit meegemaakt, maar in de toekomst zullen we ervoor zorgen dat alle registraties nog een keer worden bekeken. Het is uiteindelijk onze verantwoordelijkheid”, aldus een schuldbewuste directeur over de unieke situatie.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here