Home Nieuws Unibet nu legaal in Nederland en wat dit betekent voor PSV?

Unibet nu legaal in Nederland en wat dit betekent voor PSV?

3439
0

Het hing al geruime tijd in de lucht en nu is het definitief: bookmaker Unibet zal binnen een paar dagen beginnen met het legaal aanbieden van sportweddenschappen in Nederland. De verwachting is dat dit snel zal leidden tot grote sponsordeals met diverse betaald voetbalclubs. Ook voor PSV kan dit gevolgen hebben.

Voor de regulering van de Nederlandse gokmarkt op 1 oktober 2021 was Unibet een van de grootste bookmakers in ons land. Maar volgens de Nederlandse kansspelautoriteit mochten ze helemaal niet in ons land actief zijn omdat ze niet over de vereiste vergunning beschikken. Het gevolg? Unibet moet zijn Nederlandse handeltje opdoeken en mag voor straf minimaal een half jaar niet actief zijn in ons land. Deze straf zit er nu op, Unibet voldoet aan alle strenge eisen en dus ontvingen ze vorige week een vergunning om legaal sportweddenschappen aan te bieden in Nederland.

In de tussentijd is de internationaal opererende bookmaker wel al op een achterstand gezet door zijn concurrenten. “Met name TOTO heeft slim gebruik gemaakt van zijn voorsprong”, vertelt Julius Bastiaansen van bookmaker vergelijkingssite Mybookmakers.nl. “Zodra bekend werd dat de markt voor online kansspelen zou openen hebben ze snel een flink aantal lucratieve sponsordeals met betaald voetbalclubs gesloten”, aldus de bookmaker expert.

PSV is één van deze clubs en komt in 2020 met TOTO tot een sponsordeal voor in totaal 6 miljoen euro. In ruil voor dit bedrag is de naam van de bookmaker onder andere te zien op de mouw van de wedstrijdshirts. Naast PSV heeft de bookmaker ook een overeenkomst met clubs als Feyenoord, FC Utrecht en FC Twente.

“Uit onze TOTO review blijkt dat TOTO, ondanks de concurrentie, nog altijd een van de top bookmakers in ons land is. Het is daarbij ook nog eens de bookmaker met de hoogste naamsbekendheid. Er is ze veel aan gelegen dit ook zo te houden”, legt Bastiaansen uit.

Met Unibet krijgt TOTO nu dus met forse concurrentie te maken. “Unibet is een internationaal opererende bookmaker en staat er om bekend flink te investeren in sportsponsoring”, legt Bastiaansen uit. “We zien bijvoorbeeld dat ze in Frankrijk en België grote clubs zoals Paris Saint Germain en Club Brugge sponsoren om zo een leidende rol in die landen te claimen. Dit verwachten we ook in Nederland, het is een publiek geheim dat Unibet een voorcontract heeft getekend met Ajax. De precieze details zijn bij ons nog niet bekend maar het wordt interessant te zien welke bedragen hiermee gemoeid gaan. Andere bookmakers zullen hier waarschijnlijk op moeten gaan reageren”, aldus Bastiaansen.

Deze sponsorstrijd zal waarschijnlijk ook door Frans Janssen met interesse worden gevolgd. Al toonde hij zich vorig jaar  tevreden over de samenwerking met Nederlands bekendste bookmaker: “De ervaring met TOTO uit het eerste jaar is goed. TOTO heeft laten zien dat zij de PSV-supporter begrijpt en creëert activaties die herkenbaar en relevant voor onze achterban zijn”, aldus de commercieel directeur van PSV.

De huidige overeenkomst met TOTO eindigt na het komende voetbalseizoen. Het sponsorcontract bevat wel een optie voor nog eens twee contractjaren die gelicht wordt als beide partijen tevreden zijn over de samenwerking. De uitgaven van Unibet op de Nederlandse sponsormarkt zullen ongetwijfeld onderdeel zijn van deze evaluatie en onderhandelingen.

 


Vorig artikelFenerbahce valt af als mogelijk tegenstander, nog 5 teams resteren in voorronde Champions League
Volgend artikelHet nieuwe uitshirt voor seizoen 2022-2023

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in