Home Nieuws Uitverkocht Spakenburg volop bezig met halve finale maar er bestaat ook vrees...

Uitverkocht Spakenburg volop bezig met halve finale maar er bestaat ook vrees voor harde kern PSV

9157
0

Het duel om de halve finale van de KNVB beker tussen Spakenburg en PSV zal in een uitverkocht huis gaan plaatsvinden.

De amateurclub wist alle kaarten te verkopen. Het gehele dorp is al weken in de weer met de wedstrijd en krijgt hulp aangeboden van PSV. De contacten tussen Spakenburg en PSV over de organisatie zijn warm te noemen, zo sprak de voorzitter van Spakenburg vorige week uit.

Er werden in de voorverkoop al meer dan zesduizend kaarten verkocht. “De wedstrijd is nagenoeg uitverkocht, het belooft één kolkende blauwe zee te gaan worden”, zegt voorzitter Marc Schoonebeek tegen Nu.nl.

De plaatselijke derby tegen Ijsselmeervogels trekt normaal meer dan achtduizend mensen naar het sportpark, maar tegen PSV mogen er maar 6.300 aanwezig zijn. Dit vanwege de extra veiligheidsredenen, maar daar maalt Schoonebeek absoluut niet om. “We zijn al enorm blij dat we thuis mogen spelen.”

Spakenburg zette zich in om driehonderd PSV-fans toe te laten. Toch was hier wel discussie over omdat de club in eerste instantie zei veel ervaring te hebben in het organiseren van grote wedstrijden maar dit statement later weer enigszins introk. Het gaat er alsnog van komen voor de PSV fans, die met 300 fans naar het dorp mogen afreizen. Echter wel middels een buscombi. “Bij alle wedstrijden hebben de fans van PSV zich uitermate goed gedragen. We gaan ze hartelijk verwelkomen met broodjes en lekkere drankjes. We staan met Bossche bollen klaar.”

Vorige week was SBS6 met het programma Shownieuws te gast in Spakenburg bij een avond kaartverkoop voor het duel tegen PSV. Een medewerker van de afdeling kaartverkoop liet in gesprek met Shownieuws een ander geluid horen. De beste man sprak na geruchten de vrees uit dat de harde kern van PSV het duel ook zou aangrijpen om de orde te verstoren dan wel het duel zou gaan bezoeken buiten de regeling om.


Vorig artikelDOCU | Taxi Jonathan Reis in Belo Horizonte
Volgend artikelToekomst Fábio Silva: ‘Als het aan mij ligt blijf ik nog een jaar’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in