Home Nieuws Uitspraken Mwene opmerkelijk: Had PSV dan toch te kampen met een mentaliteitsprobleem?

Uitspraken Mwene opmerkelijk: Had PSV dan toch te kampen met een mentaliteitsprobleem?

6364
0

Cambuur Leeuwarden – PSV is volgens Phillipp Mwene de wedstrijd van de veranderingen. Als we naar de uitslagen na Cambuur – PSV kijken heeft de Oostenrijkse verdediger gelijk.

Hoe zit dat nu precies met de historische afgang in Leeuwarden want op het eerste oog leek PSV een mentaliteit- dan wel motivatieprobleem te hebben. Dat mag toch gerust opmerkelijk worden genoemd. In gesprek met de Telegraaf legt de verdediger de vinger op de zere plek.

Phillipp Mwene ziet duidelijk dat er dingen zijn veranderd bij PSV na de pijnlijke en afgetekende nederlaag bij SC Cambuur. Er volgde dan ook een gesprek na de oor wassing waar niemand rekening mee hield. “Na de nederlaag tegen Cambuur hebben we samen gesproken”, zegt hij tegen Voetbal International en tegen de Telegraaf. “Niet alleen de trainers, maar ook wij als team.”

“We zochten naar een manier om echt heel geconcentreerd te spelen, agressief voetballen in alle wedstrijden die gaan komen”, gaat Mwene verder. “Het maakt niet uit of het kleine of grote clubs zijn. Ik heb na die gesprekken een verandering gevoeld in de kleedkamer. We blijven nu echt als groep samen, we vechten en rennen nu voor elkaar. Dit is echt een hele grote verandering. Dan kun je dus ook wedstrijden als tegen sc Heerenveen winnen.”

Uit de woorden van Mwene valt toch wel degelijk voorzichtig te concluderen dat voor de wedstrijd in Leeuwarden het ‘vechten en rennen voor elkaar’ niet tot basisprincipes behoorden. Basisprincipes die ten grondslag liggen aan het bedrijven van topsport. Mwene is ondertussen weer helemaal fit en is blij weer onderdeel van het team uit te maken. De Oostenrijker pendelt net als Jordan Teze, André Ramalho en vele anderen tussen de bank en de basis.


Vorig artikelVertessen van blessure naar vreugde en weer terug naar blessure, jonge Belg heeft het moeilijk bij PSV
Volgend artikelDeense trainer FC Zürich vol bravoure: ‘Geen angst voor PSV, we willen genieten in dit prachtige stadion’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in