Home Nieuws Uitspraken Bruma nauwelijks serieus te nemen

Uitspraken Bruma nauwelijks serieus te nemen

28
0

Marcel Brands dacht 3 seizoenen geleden een grote slag te slaan op de transfermarkt door Jeffrey Bruma van Chelsea over te nemen. De realiteit is echter anders. Bruma ontwikkeld zich niet of nauwelijks en blijkt vaak een uiterst onnauwkeurige en onbetrouwbare verdediger te zijn.

Jeffrey Bruma roept zo ongeveer na elke wedstrijd waarin PSV doelpunten tegen krijgt, dat er geanalyseerd moet worden en dat elkaar de waarheid verteld dient te worden. Het woord scherpte valt wat dat betreft vrijwel wekelijks. Hoe serieus is de verdediger te nemen als hij deze uitspraken doet en je zijn eigen spel onder de loep neemt. Bruma spreekt na het defensieve geblunder in Doetinchem over hard werken en scherpte in de defensie. De woorden van Bruma raken kant noch wal. De zogenaamde en veel besproken ‘scrimmage’ in de 2e helft in het doelgebied van de grabbelende Jeroen Zoet, laten zien dat Bruma vrijwel niets doet. De verdediger blijft stil staan en volgt enkel de bal zonder in te grijpen. Het is een gênante aanblik de centrum verdediger van PSV zo laks te zien optreden en enkel zijn handen omhoog te zien heffen als teken van verbazing. Is het verbazing over zijn eigen optreden? Waarschijnlijk niet. Het is Bruma ten voeten uit.

Over de wedstrijd in Doetinchem zegt Bruma: “Echt schandalig. Als je tegen een topteam speelt, gooi je de punten gewoon weg. We hebben gefaald als ploeg. Het heeft te maken met scherpte. We gaan elkaar de waarheid zeggen maar moeten het dan afsluiten.” Kijkend naar zijn eigen spel, zijn deze woorden nauwelijks serieus te nemen.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here