Home Nieuws ‘Uitschakeling PSV tegen Benfica zware dreun, een grote teleurstelling voor het Nederlandse...

‘Uitschakeling PSV tegen Benfica zware dreun, een grote teleurstelling voor het Nederlandse voetbal’

1102
0

PSV werd in augustus afgelopen jaar uitgeschakeld voor de Champions league en die klap kwam hard aan in Eindhoven.

Voor NOS verslaggever Joep Schreuder is het zelfs een van de grootste teleurstellingen van het aflopende kalenderjaar 2021. Het panel NOS medewerkers wordt gevraagd naar wat in 2021 opgevallen was, naar grote prestaties, tegenvallende prestaties en zo nog veel meer. De verslaggever van de NOS voorzag dat PSV de Champions League zou gaan halen maar de ploeg van Schmidt strandde in het zicht van de haven.

PSV heeft de slag in Lissabon verloren door na 20 minuten met 2-0 achter te komen. Vervolgens liet de ploeg van Schmidt wel haar ware aard zien in de Portugese hoofdstad en knokte het zich terug in de wedstrijd door een goal van Zahavi die onterecht werd afgekeurd. IN de rust werd er gerepareerd en herstelde PSV zich nog meer van de dreun in de eerste helft door snel de 2-1 te maken. De Griekse keeper van Benfica werd vervolgens niet meer gepasseerd en wist dat tot in blessuretijd in Eindhoven vol te houden. Zo was PSV van de ruim 180 minuten Champions League voetbal zeker 160 minuten de betere en dominantere ploeg maar trok het toch aan het kortste eind.

Voor Joep Schreuder een enorme tegenvaller die hij benoemd als grote teleurstelling uit 2021. “Daar wil ik graag PSV aan toevoegen, vanwege de cruciale Europese wedstrijd tegen Benfica”, aldus Schreuder. “PSV was in die periode goed bezig, maar greep toch naast de Champions League. Dat was een zware dreun, een grote teleurstelling voor het Nederlands voetbal in het algemeen.”


Facebook Comments Box