Home Nieuws Uitleg De Telegraaf over ware reden vertrek Xavi Simons lijkt hout te...

Uitleg De Telegraaf over ware reden vertrek Xavi Simons lijkt hout te snijden

74255
2

Bijna twee weken geleden vertrok Xavi Simons plotsklaps bij PSV om zijn geluk te gaan beproeven bij Red Bull Leipzig.

Zijn vertrek sloeg in als een bom want we zagen het simpelweg niet meteen aankomen. Iedereen is aan het woord geweest over de transfer van Simons naar Leipzig, of beter gezegd, een ieder is aan het woord geweest over zijn vertrek bij PSV. De ware reden lijkt tot op heden niet duidelijk te zijn, te meer Xavi Simons donderdag in gesprek met Duitse media uitsprak deze beslissing op gevoel te hebben gemaakt.

Deze week sprak Earnie Stewart zich in gesprek met Voetbal International over het vertrek van de topvoetballer. Stewart liet zich ook uit over de zomer van 2022, waarin Simons voor PSV koos. Stewart begrijpt precies waarom PSV zo handelde als het gehandeld heeft. “Als ik vandaag voor een soortgelijke deal kan tekenen, zet ik direct mijn krabbel. Plus dat je met, en mede dankzij hem, de voorronde van de Champions League hebt gehaald”, was Stewart duidelijk.

De PSV fans vinden nog steeds wel wat van de move van Simons naar Red Bull Leipzig. Het merendeel van de fans begrijpt niet waarom de middenvelder PSV wilde verlaten. Stewart dat ook het sentiment onder de PSV-supporters wel degelijk een rol speelt. “Het is een speler die het hier fantastisch heeft gedaan, die een andere marktwaarde had dan het bedrag waarvoor hij vertrok. Maar dat is wel met de kennis van nu.”

In Duitsland wilde men deze week ook graag weten waarom Simons voor Red Bull Leipzig heeft gekozen en tegelijkertijd de PSV deur achter zich dicht heeft getrokken. Simons hulde zich in nevelen waardoor onze gedachten automatisch teruggaan naar de analyse van De Telegraaf enkele dagen na het vertrek van Simons naar Leipzig. De krant analyseerde eerste de financiele kant van het geheel en kwam tot de conclusie dat Xavi Simons PSV zelfs geld heeft gekost. Dat heeft ondermeer van doen met de lage transfersom van 6 miljoen euro, waar Simons zelf ook nog een deel van op wist te strijken. Twee miljoen euro, rekende De Telegraaf voor.

De Telegraaf wijst echter ook naar Peter Bosz als een factor voor het vertrek van de middenvelder bij PSV. Volgens de Amsterdamse krant had Simons met Ruud van Nistelrooij een dusdanige connectie die hij bij Peter Bosz niet voelde, dat dit mede ervoor zorgt dat een vertrek bij PSV een logische vervolgstap werd. De krant sprak over een ‘emotionele band’, die ontbrak met Bosz.

De uitleg van De Telegraaf, om precies te zijn de uitleg en analyse van de kundig journalist en PSV-watcher Jeroen Kapteijns, lijkt hout te snijden gezien de geringe uitleg van Xavi Simons tegenover Duitse media. Daarbij dienen we de kanttekening te maken dat Xavi Simons het recht heeft welke uitleg dan ook, voor zich te houden.

Trainer Bosz kan echter niets verweten worden. De trainer gaf eerder ook aan gesproken te hebben met Simons over zijn toekomstplannen. Daar zei Bosz het volgende over. “Ik heb aan die jongen duidelijk gemaakt dat ik hem er graag bij heb, wat ik van hem vind en wat ik goed aan hem vind en hoe ik denk dat hij zich kan verbeteren. Ik denk dat hij het een fijn gesprek vond. Dat heeft hij ook zelf aangegeven. Maar uiteindelijk moet hij zelf een beslissing nemen. Die kan ik niet voor hem nemen. Die kan de club niet voor hem nemen. Ik weet dat hij het hier heel goed naar zijn zin heeft. Ik kan niet voor hem praten. Dat moet hij zelf doen”, aldus een duidelijke trainer.


Vorig artikelDossieropbouw in Turijn, Juventus ontslaat Mo Ihattaren | Geeft Gerald Vanenburg Ihattaren toch wéér een nieuwe kans?
Volgend artikelBesiktas heeft miljoenen over voor Anwar El Ghazi

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in