Home Nieuws Uitkijken naar hervatting competitie tegen nummer 8 en 16 na ongekende statistieken...

Uitkijken naar hervatting competitie tegen nummer 8 en 16 na ongekende statistieken Jerdy Schouten en Sergiño Dest

3690
0

Zomaar twee spelers uit de basiself van Peter Bosz. Jerdy Schouten en Sergiño Dest.

De ene nieuw aangetrokken speler blijkt moeiteloos mee te kunnen in het elftal van Peter Bosz na enkele jaren in de subtop van Serie A club Bologna en de andere basisspeler houdt de ervaren Patrick van Aanholt uit de basisopstelling. Beide spelers zijn dragende krachten te noemen, die niet alleen optisch gezien een grote bijdrage aan het huidige PSV hebben.

Ook statistisch gezien spelen beide aangetrokken spelers een zeer voorname rol in het elftal van Peter Bosz. Daarbij nemen we de uitwedstrijd van PSV op Het Kasteel even als leidraad. PSV deelde afgelopen week de cijfers en statistieken van beide spelers, die ongekend zijn te noemen.

Jerdy Schouten had in Rotterdam een zeer grote rol in de 0-4 overwinning tegen Sparta. De middenvelder, die ook nog even kort opnieuw in de defensie speelde in de minuten dat André Ramalho even langs de kant van het veld stond, leed in 90 minuten op Het Kasteel slechts twee keer balverlies. Ook in zijn passing bleek Schouten nauwelijks te betrappen op een fout.

Schouten verstuurde 55 passes, waarvan een hoog percentage daadwerkelijk een medespeler bereikte. ‘Maar liefst elf keer herwon hij balbezit voor PSV door een interceptie, samen met Olivier Boscagli het vaakst van het team’, meldt PSV.nl over beide balvaste spelers. Ook EPSN rekende voor dat Schouten maar liefst 81% van zijn passes ziet aankomen.

“Jerdy Schouten is precies de balansbewaker gebleken, die Peter Bosz nodig had op zijn middenveld. Schouten lijkt een perfecte aanvulling op Joey Veerman”, gaat Planting verder. “Waar de Volendamse technicus veel risico in zijn spel legt, neemt zijn middenveldsmaatje juist telkens alleen wat de situatie hem geeft. Schouten kan van even grote waarde zijn met honderd ogenschijnlijk simpele balletjes, tegenover het handjevol beauty-passes van Veerman.”

Walter Benítez en Sergiño Dest presteerden in Rotterdam op het vlak van balverlies nog beter dan Schouten. Dat heeft ook met de geringe druk van Sparta op de PSV-defensie had. Kortom, het is al weken achtereen genieten van het bijzonder goed tot soms zeer goed spelende PSV.

PSV ontvangt in speelronde acht in het Philips Stadion nummer negen Fortuna Sittard en krijgt een week later nummer zestien Ajax op bezoek in het Philips Stadion.

Het is nu al uitkijken geblazen naar deze beide thuiswedstrijden gezien de scoringsdrift van het huidige PSV. Dit in combinatie met de stabiele defensie én passnauwkeurigheid van spelers als Jerdy Schouten en Sergiño Dest maar ook van Olivier Boscagli, die eveneens aan een uitmuntend seizoen bezig is.


Vorig artikelPSV zag concreet bod op Kroatisch international worden afgewezen
Volgend artikelPeter Bosz opgelucht na interlandperiode | Zorgen om Noa Lang, die nog niet fit is

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in