Home Nieuws Uitkijken naar basisplaats Jerdy Schouten bij Oranje: ‘Hij is het ideale scharnier’

Uitkijken naar basisplaats Jerdy Schouten bij Oranje: ‘Hij is het ideale scharnier’

444
0

Jerdy Schouten is door zijn uitstekende spel bij PSV verworden tot international. Bondscoach Ronald Koeman lijkt niet meer om Schouten heen te kunnen en dus kijken we uit naar een basisplaats voor Schouten in het Oranje shirt.

Gaat Koeman ook meteen overstag door Jerdy Schouten voor de leeuwen te gooien of begint Schouten op de bank? Namens Voetbal International is Martijn Krabbendam benieuwd of Koeman daadwerkelijk gaat beginnen met Schouten.

De kwalificatiewedstrijden tegen Ierland en Gibraltar zijn eigenlijk al zo goed als gespeeld in de zin dat beide wedstrijden niet als zware wedstrijden gelden. Of Joey Veerman en Jerdy Schouten meteen een basisplaats toebedeeld zullen gaan krijgen is nog even afwachten maar feit is dat beide internationals er erg goed op staan na een uitstekende eerste fase van het seizoen.

Schouten zat één keer eerder bij Oranje en debuteerde destijds in de uitwedstrijd tegen Wales als de vervanger van Frenkie de Jong. Louis van Gaal vond Schouten niet zijn ideale spelversneller en nam Schouten niet mee naar Qatar. In Italie zorgde dat een jaar geleden voor gefronste wenkbrauwen.

“Schouten groeide in de Serie A uit tot een middenvelder die ze daar graag zien: balvast, altijd een oplossing in huis, onverstoorbaar”, schrijft Krabbendam in Voetbal International. AC Milan wilde wel een bod gaan doen bij Bologna, maar PSV overlegde betere papieren. Schouten wilde wel weer naar huis en dacht in de Eredivisie meer kans te maken op Oranje; dan zou iedereen hem iedere week in actie zien.”

Ronald Koeman wilde Schouten al eerder bij Oranje halen, maar een blessure en niet volledige fitheid wisten dit te voorkomen. “Schouten blinkt uit bij PSV en doet dat niet alleen tegen FC Volendam, maar óók in de Champions League. Voor trainer Peter Bosz is hij het ideale scharnier, de controleur die positioneel altijd goed staat, aanvallend denkt en tussendoor vrijwel nooit balverlies lijdt.”

“Voordeel voor Koeman is dat hij nu met Schouten en Joey Veerman een ingespeeld duo kan opstellen, gecomplementeerd door de andere middenvelder in vorm: Tijjani Reijnders. Daarbij kan hij van dichtbij zien of Schouten dan misschien toch de ideale speler is om straks naast Frenkie de Jong te spelen”, aldus Krabbendam.


Vorig artikelRonald Koeman is om en selecteert Jordan Teze alsnog voor Oranje
Volgend artikelPSV-fan geniet van ontmoeting Gakpo en Dumfries bij Oranje: ‘Dit is toch prachtig’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in