Home Nieuws Uitkijken naar Arsenal – PSV | Mario Been geniet: ‘Die jongen is...

Uitkijken naar Arsenal – PSV | Mario Been geniet: ‘Die jongen is in alles verreweg de belangrijkste speler van PSV’

4416
0

ESPN analist Mario Been geniet van de unieke kwaliteiten van Joey Veerman. Been is lyrisch over het spel van de middenvelder, die aanstaande woensdagavond een ander podium zal gaan krijgen.

Woensdagavond mag Veerman het gaan laten zien in het stadion van Arsenal. Kan de middenvelder uit Volendam zijn spel ook laten zien in het Emirates Stadium van Arsenal? Volgens Mario Been kan Joey Veerman nog een veel hoger niveau halen.

De 24-jarige spelmaker uit Volendam is één van de uitblinkers in de ploeg van coach Peter Bosz, die sterk aan het seizoen is begonnen, constateerde Mario Been na afloop van PSV – NEC.

“Elke keer als ik naar Veerman kijk, zie ik dingen die ik bij weinig middenvelders in het Nederlandse voetbal zie”, zegt Been bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. “Ja, bij Frenkie de Jong, maar die speelt bij Barcelona. Die jongen is voor mij verreweg de belangrijkste speler bij PSV op dit moment. In alles”, wijst Been naar Veerman.

Been denkt dat Veerman ook van waarde kan zijn in Oranje en dat Ronald Koeman op deze manier niet meer om Veerman heen kan. De doelstelling van de middenvelder uit Volendam is helder te noemen want het Europese Kampioenschap in Duitsland is het grote doel. Veerman mag dan nog een reservespeler zijn onder Koeman maar het is duidelijk dat Veerman op een basisplaats aast.

“De discussie is vaak in het Nederlands elftal: moet Reijnders naast Frenkie de Jong, of moet die ernaast? Maar Veerman zou daar ook naast kunnen tegen B-landen. Als je denkt dat je meer de bal hebt dan de tegenstander. Veerman kan kort spelen, maar ook iemand over veertig meter wegsteken. Dat is een extra kwaliteit”, aldus Mario Been.


Vorig artikelIn Nijmegen zegt men na PSV-NEC: ‘PSV grootste titelkandidaat, ze brengen een speler van de Italiaanse kampioen in’
Volgend artikelPeter Bosz lijkt waarschuwing Valentijn Driessen aan te nemen: ‘Daar heb je gelijk in’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in