Home Nieuws Uiten aanvallers Gakpo, Memphis en Bergwijn op chique manier onvrede over van...

Uiten aanvallers Gakpo, Memphis en Bergwijn op chique manier onvrede over van Gaal systeem?

6315
0

Cody Gakpo, Memphis Depay en in mindere mate de uit vorm verkerende Steven Bergwijn vormen de aanval van Oranje dat onder Louis van Gaal op de wereldtitel jaagt.

De aanvallers Steven Bergwijn en Steven Berghuis komen minder vaak aan bod maar zijn voor het huidige Oranje zeker nog van meerwaarde. Mocht Oranje het Argentinie van Loinel Messi elimineren en naar huis sturen, zal het minder over het te hanteren systeem gaan maar andersom zal het de discussie over het systeem juist doen oplaaien. Of de spelers er zelf wel tevreden over zijn, zal altijd een goed bewaard geheim blijven want geen enkele speler wenst in deze fase van het toernooi de bondcoach niet tegen te spreken.

Toch heeft het er zo nu en dan toch alle schijn van dat er wat ontevredenheid heerst over het systeem en de wisselingen gedurende het toernooi. En dus uiten de genoemde aanvallers zich zo nu en dan over het systeem. Een goed verstaander heeft vaak aan enkele woorden genoeg, lijkt ook hier de lezing te zijn.

“Voor mij is het belangrijk dat ik met mijn gezicht naar het doel van de tegenstander in actie kom. Dan kom ik in mijn kracht”, legt Gakpo uit in De Telegraaf. “In de spits sta je meer met je rug naar de goal. Dat is niet echt mijn kwaliteit. Zeker in dit systeem voel ik me op 10 vrijer. Of er door Messi grote ruimtes op het middenveld ontstaan? Dat gaan we analyseren. Om te bekijken hoe we die ruimtes het beste kunnen aanvallen.”

Valentijn Driessen vindt daar wel degelijk iets van en noemt de uitspraken van Gakpo ‘opmerkelijk’. “Hij vindt dat hij daar te weinig ruimte heeft en met het gezicht naar de goal moet staan. Dat is best opmerkelijk, omdat Depay zich ook al heeft uitgesproken over de combinatie met Bergwijn voorin en Gakpo erachter. Al die jongens voelen dat toch wel een beetje. Volgens het handboek van Louis van Gaal is dat not done, omdat je de trainer en andere spelers, die ook voor die posities in aanmerking komen, daarmee in de problemen brengt.”

Driessen gaat verder: “Net als uit de uitspraken van Memphis kan ook uit die van Gakpo geconcludeerd worden dat Davy Klaassen ‘geslachtofferd’ zou moeten worden; hij speelde tegen Amerika nog op ‘tien’, Bergwijn zat toen op de bank”, klinkt het. Afgaande op de houding van Bergwijn op de bank tijdens de wedstrijd tegen de Verenigde Staten, lijkt de in Amsterdam soms stevig bekritiseerde aanvaller, het ook nog niet helemaal te zien zitten in het systeem van Louis van Gaal.


Vorig artikelInternazionale positioneert Denzel Dumfries met transfersom van 60 miljoen euro in de markt
Volgend artikelGeïrriteerde Argentijnse bondscoach haalt uit naar Argentijnse media: ‘Spelen we voor Nederland?’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in