Home Nieuws Uitbundige vreugde na Spakenburg -PSV nog steeds onderwerp van gesprek | ‘Zoveel...

Uitbundige vreugde na Spakenburg -PSV nog steeds onderwerp van gesprek | ‘Zoveel winnen ze niet’

688
0

PSV bereikte vorige week dinsdag ten koste van amateurclub Spakenburg de finale van de KNVB Beker.

Weliswaar werd er moeizaam gewonnen maar winst is winst en een finale is nu eenmaal een finale. Dat je in Nederland 4 marginale clubs behoeft te verslaan om daarna in de finale te geraken, is een punt om naar te wijzen maar PSV is in ieder geval voor het tweede jaar op rij finalist. Als de 12e Dennenappel straks in de prijzenkast te vinden is, maalt niemand er nog om dat Sparta, Emmen, ADO Den Haag en Spakenburg de tegenstanders tot de finale waren.

Dat dit traject pas vanaf januari werd ingezet en je dus in amper 3 maanden tijd de finale van de beker kunt bereiken, is straks ook naar de vergetelheid gedreven. Na afloop werd er vrij uitbundig feestgevierd door de spelers, die de 300 meegereisde fans uitgebreid wisten te bedanken. Dat viel niet overal even goed. Niet iedereen kon er mee leven dat PSV uitbundig vierde dat ze de finale van de KNVB Beker bereikten.

De diverse PSV watchers overigens wel. Dat zelfde geldt ook voor Wim Kieft. Kieft snapte de vreugde bij PSV wel, maar voegt daar wel een vleugje cynisme aan toe. “Was leuk toch? Je haalt de finale van de KNVB Beker”, zegt hij in Koffie met Kieft.

“Ik had niet het idee dat er onderschatting inzat. Ik moet zeggen dat die technische staf daar wel mee bezig geweest is, om de hele week aan te geven dat ze het niet zomaar even gaan doen. Het was wel schandalig geweest als ze het niet hadden gered.”

Het vieren van de overwinning vond Kieft niet zo bijzonder. “Nee, ik vind het niet overdreven, zoveel winnen ze niet”, wijst Kieft naar PSV. De trainer van SV Spakenburg, Chris de Graaf, vond Kieft wel iets aan de overdreven kant reageren op het geheel rond de halve finale. “Die trainer van Spakenburg nam het wel serieus hè?”, aldus Kieft.


Vorig artikelIs het ‘economisch dom’ Ibrahim Sangaré reserve te zetten?
Volgend artikelEngelse krant vraagt Sevilla keeper Dmitrovic naar veldbestorming: ‘PSV is een geweldige club’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in