Home Nieuws UEFA richt pijlen op Xavi Simons: Wonderkid | ‘Je kunt aan mijn...

UEFA richt pijlen op Xavi Simons: Wonderkid | ‘Je kunt aan mijn spel zien dat ik het leuk vindt voor PSV te spelen’

1586
1

De enorme talenten van Xavi Simons zijn ook bij de UEFA in beeld gekomen.

De pas negentienjarige middenvelder maakt ook bij de Europese voetbalbond veel indruk en dus richt de bond haar pijlen op de jonge middenvelder, die inmiddels tot de Europese top weet te behoren. De UEFA heeft een serie opgezet waarin de talenten van Simons naar voren komen maar waar de middenvelder zelf ook aan het woord komt over zijn keuzes voor PSV en het spelen voor Ruud van Nistelrooij.

Want Simons is onder de indruk van Ruud van Nistelrooij. “Je kunt aan mijn spel zien dat ik het erg leuk vind om voor hem en de club te spelen”, zegt Simons. “Van Nistelrooij was een ongelooflijke spits die veel doelpunten maakte. Ik kan van hem leren.”

Simons zegt ook dat het spelen in de Europa League hem goed van pas komt. “Het spelen in deze competitie heeft me enorm geholpen om me te ontwikkelen. Je speelt tegen topteams als Arsenal en daar word je als individuele speler beter van, maar ook als team. De kwaliteit is hoog. De Europa League is een competitie waar alle jongens van dromen om in te spelen. Je weet dat veel mensen naar deze wedstrijden kijken”, aldus Xavi Simons, die droomt over de eindzege, maar tegelijk weet dat Sevilla thuis niet zomaar met meer dan 3 doelpunten verschil zal worden verslagen.

Simons droomt ook stiekem van de eindzege. “We willen allemaal hetzelfde. We hopen de competitie te winnen, maar in het voetbal kan van alles gebeuren”, besluit Simons in gesprek met de UEFA.


Vorig artikelStevige kritiek NOS analisten voor bepalende spelers als Luuk de Jong en Joey Veerman
Volgend artikelBranthwaite denkt aan Noni Madueke route

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in