Home Nieuws UEFA regels: Niet AZ maar PSV naar voorronde Champions League

UEFA regels: Niet AZ maar PSV naar voorronde Champions League

5886
0

Nu het einde van het seizoen spoedig bepaald gaat worden heeft het er alle schijn van dat niet AZ maar PSV de grootste kans maakt op kwalificatie voor de voorronde van de Champions League.

De tickets voor de Champions League en de Europa League van volgend seizoen gaan mogelijk verdeeld worden op basis van de UEFA-clubranking in plaats van de recente stand op de ranglijst. Dat meldt het medium Het Laatste Nieuws in België.


Veel bonden als de Nederlandse, Schotse, Deense en Belgische voetbalbond kijken aan te sturen op een verdeling van de tickets op basis van de laatste stand in de nationale competitie, maar daar blijken niet alle bonden het over eens.

Verschillende nationale bonden vinden dat het volgen van de UEFA-clubranking de meest sportieve manier is om de tickets te verdelen voor competities die in de betreffende landen niet worden afgemaakt. Dat betekent in België bijvoorbeeld dat niet kampioen Club Brugge maar AA Gent de Champions League in mag. Club Brugge zou dan zelf genoegen moeten nemen met een voorronde Champions League-plek.

In Nederland zou AZ hard getroffen worden als de UEFA besluit de clubranking te volgen. De club uit Alkmaar heeft bij de huidige stand een voorronde Champions League-plek, maar zou op basis van de clubranking een ticket voor de Europa League krijgen.

Op die manier zou PSV na een dramatisch slecht seizoen in dat geval de voorronde van de Champions League in gaan omdat het de tweede Nederlandse club is op de ranking. Feyenoord zou als nummer vier op de ranking de Europa League ingaan terwijl de club uit Rotterdam dit seizoen boven PSV zou eindigen als de huidige stand op de ranglijst wordt aangehouden.


Facebook Comments Box