Home Nieuws UEFA richt pijlen op Gakpo: Cody Gakpo is the young star of...

UEFA richt pijlen op Gakpo: Cody Gakpo is the young star of Dutch football

3195
0

Cody Gakpo gaat ook op het hoogste podium van het internationale voetbal door waar hij al maanden mee bezig is.

En dat is internationaal zijn naam vestigen. Gakpo is niet alleen voor PSV week in week uit belangrijk met doelpunten en assists maar ook voor Oranje. Gakpo bracht Oranje diep in de tweede helft over het dode punt heen door op het juiste moment het luchtduel met de uitkomende keeper aan te gaan.

In de eerste helft werd Gakpo te weinig aangespeeld en gezocht, wat het niveau op het middenveld niet bepaald ten goede kwam. Pas toen Gakpo na een minuut of 15 meer in het spel werd betrokken, hield Oranje de bal langer en beter vast in met name het middelste gedeelte van het veld. Gakpo bleek ook op het hoogste mondiale niveau erg comfortabel aan de bal te zijn en beloonde zichzelf én het naar een doelpunt zoekende Oranje diep in de tweede helft met een knappe kopgoal.

De naam van Gakpo ging zoals het op een mondiale eindronde hoort te gaan, na afloop de wereld over. Zo plaatste de UEFA een complimenteuze Tweet op het Europa League Twitteraccount en bleek ook het Twitteraccount SPORTbible de waardering niet onder stoelen of banken te steken.

 


Vorig artikelColumnist haalt hard uit naar Luuk de Jong én Edgar Davids: ‘Géén wereldkampioen, dat kan niet met spelers als De Jong”
Volgend artikelCody Gakpo gaat de wereld over: ‘Gakpo is Robben, Sneijder en Van Persie in één’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in