Home Nieuws UEFA-baas Ceferin reageert hoofdschuddend op incident veldbestorming PSV – Sevilla

UEFA-baas Ceferin reageert hoofdschuddend op incident veldbestorming PSV – Sevilla

696
0

De Nations League. Weinigen zijn er fan van maar de UEFA heeft nu eenmaal ruimte gecreëerd het nietszeggende mini-toernooi af te werken.

Nu de Nations League Nederland aandoet, is ook UEFA baas Ceferin in Nederland. De NOS maakte dankbaar gebruik van zijn aanwezigheid en voelde de vaak bekritiseerde UEFA baas aan de tand over de veranderingen in de stadions. Het incident met de veldbestorming tijdens PSV – Sevilla werd naar voren gehaald, waarna Ceferin hoofdschuddend opnieuw de beelden bekeek.

Ceferin zag ook Michael van Praag ingaan op de kwestie. Van Praag waarschuwde eerder al dat niet alleen Feyenoord fans er slecht op staan bij de UEFA maar ook de PSV fans zouden geen beste naam meer hebben bij de Europese voetbalbond. ‘Feyenoord fans spannen de kroon, maar PSV fans kunnen er ook wat van’, aldus Michael van Praag na de wedstrijd tussen PSV en Sevilla in het voorjaar.

UEFA-baas Ceferin kreeg de beelden nogmaals voorgeschoteld en trok hoofdschuddend zijn conclusie. ‘Dit is slecht voor het Nederlandse voetbal. Er is al veel gezegd over het op wangedrag van supporters tijdens het Europese duel van PSV tegen Sevilla in februari’, klinkt het. Ceferin vindt het hoog tijd voor een cultuurverandering.

“We moeten streng zijn, maar ook met de fans praten. Het is te simpel om te zeggen dat alle fans negatief zijn. Het is een kleine groep idioten die de wedstrijd misbruikt voor hun wangedrag. Supportersorganisaties vertellen ons dat er een minderheid is die het allemaal niets kan schelen: vulgaire, primitieve en agressieve types.”

Dit supportersprobleem speelt zich niet alleen in Nederland af benadrukt hij, zonder alle fans te willen beschuldigen. “Alle landen met deze problemen zien er slecht uit in Europa. Ik weet niet of mijn boodschap zal helpen, maar ik hoop en adviseer ze om zich minder gewelddadig te gedragen. Om gewoon te genieten van voetbal”, aldus Ceferin.


Vorig artikelPortret Memphis Depay | Even niet zo blij met de media
Volgend artikelBegonnen in Rotterdam, toen Amsterdam | Past Noa Lang bij PSV én bij Peter Bosz?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in