Home Nieuws Twijfels rond vele blessures PSV selectie, is er sprake van overbelasting of...

Twijfels rond vele blessures PSV selectie, is er sprake van overbelasting of juist onder belasting?

1233
0

Hoe geraakt Jordan Teze nu precies geblesseerd terwijl er geenszins sprake is van overbelasting? Teze maakte immers nog niet al teveel wedstrijdminuten dit seizoen.

Alsof het over een mirakel gaat; PSV en blessures. Feyenoord en Ajax hebben momenteel geenszins te kampen met blessureperikelen zoals PSV die kent. Het roept veel vragen en twijfels op. Wat is er aan de hand of is het louter toeval?

De reeks met geblesseerde PSV’ers wordt in ieder geval langer en langer. Maar het zijn niet alleen geblesseerden maar inmiddels ook zieke spelers waar de discussies over gaan. Mede daardoor komt de interlandbreak als geroepen voor de PSV selectie. In het duel met Fortuna Sittard waren Yorbe Vertessen, Armando Obispo, Davy Pröpper, Ryan Thomas, Cody Gakpo, Noni Madueke en Richard Ledezma afwezig met blessures en/of ziekte. Daarnaast viel Jordan Teze tijdens het duel geblesseerd uit. Mario Gotze keerde juist weer terug maar was ook door ziekte geveld, waar hij de weken ervoor juist weer kampte met blessures.

Terug naar de eerste vraag. Hoe geraakt een fitte atleet als Jordan Teze na maanden met weinig speel- en wedstrijd minuten toch in de eerste helft van Fortuna Sittard – PSV geblesseerd in een spintduel? Teze geldt bepaald niet als speler die overbelast zou kunnen zijn, of juist toch wel gezien de wellicht overmatige en overdadige zware trainingsarbeid?

Traint PSV niet te hard en te lang en/of te vaak of is Jordan Teze juist onder belast en geraakt hij daardoor geblesseerd in een wedstrijd als basisspeler waar hij lange tijd juist geen basisspeler was? Rik Elfrink geeft in het Eindhovens Dagblad zijn kijk en visie op de zaken en feiten rond de vele blessures. “Vertessen en Obispo zijn snel weer beter, zo is het idee. Is de rest dan domme pech? Zijn er verkeerde trainingsprogramma’s gemaakt? Niemand durft er echt de vingers aan te branden bij PSV. Het blijft telkens een dun lijntje waarop de PSV’ers balanceren, met voortdurend het gevaar van over- of onderbelasting.”

Het uitvallen van Teze was opnieuw een tegenvaller voor PSV, welke wel opgevangen kon worden. Elfrink daarover: “Hij speelde met name in september en oktober een stuk minder dan in de zomer en kreeg nu ineens drie basisplaatsen kort achter elkaar. Op sportieve gronden was dat terecht, omdat hij zeker niet onderdeed voor zijn interne concurrent Phillipp Mwene. Teze is een door PSV zelf opgeleide jeugdspeler, waarmee de club kapitaal op het veld kan opbouwen en hoort in die situatie dus de voorkeur te krijgen. Mogelijk is door het gebrek aan ritme nu ineens sprake van een blessure, maar het blijft lastig om conclusies te trekken”, aldus Rik Elfrink over zijn visie op alle blessureperikelen op de Herdgang.


Vorig artikelMark van Bommel nog altijd mateloos populair bij veel spelers, ex PSV’er Danjuma hoopt op hereniging
Volgend artikelOok Louis van Gaal hard voor niet geselecteerde Luuk de Jong: ‘Hij zit in een hele moeilijke situatie’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in