Home Nieuws Twijfels over het middenveld koppel Ibrahim Sangaré – Joey Veerman

Twijfels over het middenveld koppel Ibrahim Sangaré – Joey Veerman

2842
0

De naam van Ibrahim Sangaré valt de laatste weken erg vaak nu de middenvelder met zijn land deelneemt aan de Africa Cup.

Sangaré speelde een hele goede eerste seizoenshelft en mag derhalve inmiddels tot de beste spelers van de selectie worden genoemd. De Ivoriaan heerst en verdeeld over het middenveld maar feitelijk over het hele veld. Dat Sangaré een onbetwiste basisspeler is geworden mag geen twijfel over bestaan maar inmiddels is de vraag geworden wie er naast het betonnen blok uit Ivoorkust komt te spelen. Joey Veerman, Erick Gutiérrez en Marco van Ginkel gelden als kandidaat om de vacature naast Sangaré in te vullen maar ook Ryan Thomas komt nog terug bij de selectie.

Aad de Mos vraagt zich hardop af of Joey Veerman bij PSV wel kan samenspelen met Ibrahim Sangaré. De analist maakt de vergelijking met Erick Gutiérrez, die dat wel zou kunnen in de ogen van de Mos. Aad de Mos is nog niet geheel overtuigd.

“Ze hadden een uitstekend middenveld. Er is geanticipeerd op het vertrek van Pröpper en Van Ginkel kan niet een paar wedstrijden achter elkaar spelen”, zegt De Mos bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. “Na de 5-0 tegen Ajax is Schmidt tot de ontdekking gekomen dat Gutiérrez een hele belangrijke speler voor hem is. Sangaré is ook veel beter gaan spelen en Götze is onomstreden op ’tien’.”

De Mos denkt niet dat Veerman het verlies van Sangaré op Afrika Cup op kan vangen. “Veerman wil snel naar voren en zichzelf etalleren. Ik vraag me af of hij negentig minuten in dat tempo meekan. Sangaré is goed gaan spelen omdat Gutiérrez van alle PSV’ers het hele spel leest, als een soort trainer. Sangaré viel niet op in de Johan Cruijff Arena. Ik ben benieuwd of Veerman de schakel is die PSV mist, omdat dat een groot gat wordt. Sangaré is onomstreden de beste balafpakker”, aldus een kritische Aad de Mos.

https://twitter.com/ESPNnl/status/1482663971052269571?s=20


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here