Home Nieuws Twijfels na openingswedstrijd: ‘PSV heeft een sterspeler nodig’

Twijfels na openingswedstrijd: ‘PSV heeft een sterspeler nodig’

15
0

Na de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal zijn er wat twijfels gerezen over de ware kracht van PSV. Zo ziet Jan Mulder al waar het aan schort: Een nieuwe sterspeler.

“PSV is kampioen geworden door Memphis Deapy, niet door Guardado. Ook zonder Guardado was PSV kampioen geworden”, zegt Jan Mulder. Over Luuk de Jong was Mulder zeer te spreken. “Vorig jaar begon De Jong niet zo goed aan het seizoen. Maar hij stapt nu in, waar hij vorig jaar gestopt is. Dat is goed nieuws voor het Nederlands elftal.”
Mulder vraagt zich hardop af of het verlies van Depay goed opgevangen kan worden. “Je kunt zes ‘Guardadootjes’ hebben, maar dat helpt niet. Het valt allemaal weg bij iemand als Depay. Je moet een sterspeler hebben.”

De landelijke ochtendkranten kennen unaniem nog wat twijfels over de kracht van het nieuwe PSV, ondanks de gemakkelijke 3-0 overwinning. Willy van de Kerkhof ziet het wat rooskleuriger in voor PSV. Over de nieuwe aanwinsten is van de kerkhof louter positief. “Allemaal goede voetballers. Ik denk dat PSV zeker in de breedte een stuk sterker geworden is ten opzichte van vorig jaar. Ik denk dat we van veel nieuwelingen veel gaan genieten. Het wordt dringen geblazen, dat houdt iedereen scherp en het wordt voor Phillip Cocu een geweldige uitdaging om de goede spelers op te stellen. Die penalty van Guardado in de laatste minuut nam hij wat nonchalant maar hij kan het. Ik ben ervan overtuigd dat hij de vaste penaltynemer wordt”, laat Van de Kerkhof aan Omroep Brabant weten. “Guardado is de speler met de meeste ervaring en heeft het meeste recht op de aanvoerdersband. Dat hij geen Nederlands spreekt, is niet erg. Voetbaltaal kan iedereen.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here