Home Nieuws Twijfels bij de voetbalvisie van René van de Kerkhof: ‘Gakpo wordt de...

Twijfels bij de voetbalvisie van René van de Kerkhof: ‘Gakpo wordt de revelatie van het WK’

2495
0

In gesprek met Voetbal International wordt PSV icoon René van de Kerkhof gevraagd naar de kansen van Oranje op het WK in Qatar. Nu het toernooi nadert begint het ook steeds meer te leven.

Het PSV icoon en criticaster van de club blijkt er een bijzondere als even verassende visie op na te houden. Een visie die wel bepaalde twijfels oproepen. Zo is van de Kerkhof namelijk een heuse fan van ‘huis, tuin en keukenvoetballer’ Davy Klaassen, die feitelijk zelden tot nooit indruk maakt en eigenlijk een iets betere versie van Jorrit Hendrix is. Niettemin is van de Kerkhof lyrisch over Klaassen, die na eenmaal teruggekeerd te zijn in Amsterdam wederom een marginale rol heeft. Precies zoals hij die eerder ook in Liverpool bij Everton en bij Werder Bremen vervulde.

Van de Kerkhof zou in ieder geval altijd een plekje willen inruimen voor Davy Klaassen op het middenveld van Oranje. “Klaassen hoort er bij op het middenveld, ik vind dat hij altijd hoort te spelen bij Ajax. Ook als hij invalt is hij van waarde, maar je kan beter met hem beginnen om een voorsprong op te bouwen. Klaassen verdient een basisplaats op basis van zijn kwaliteiten en zijn inzet”, zegt van de Kerkhof tegen het weekblad.

Dan kijkt van de Kerkhof naar de voorhoede, waar hij logischere keuzes weet te maken maar opvallend positief is over Gakpo. Natuurlijk is Gakpo een potentiele topspeler te noemen maar juist in de grote wedstrijden laat de linkerspits nog te weinig zien. Dat geldt zeker voor dit seizoen. Hopelijk komt daar aanstaande zondag in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord verandering in. Van de Kerkhof vindt juist dat Gakpo het wel laat zien in grote wedstrijden. “Tegen topploegen speelt hij altijd goed”, zegt van de Kerkhof.

‘Voorin vind ik de samenwerking tussen Steven Bergwijn en Memphis Depay altijd al goed geweest. Zij kunnen elkaar blindelings vinden. Ik kies voor Cody Gakpo op links, er moet toch een PSV’er in staan, hè? Maar zonder gekkigheid, ik denk dat hij de revelatie van het WK wordt. Hij kan zo goed voetballen, tegen topploegen speelt hij altijd goed. Ik zie hem wel uitblinken op het WK en zo de verrassing van het toernooi worden. Natuurlijk zorgt dat ervoor dat hij bij PSV kan vertrekken in de winterstop, maar ik denk dat hij het seizoen gewoon afmaakt en PSV naar het kampioenschap wil brengen”, aldus René van de Kerkhof, die vindt dat Gakpo juist niet naar de Premier League moet verhuizen maar naar Italië of Spanje.


Vorig artikelSaibari kiest ondanks telefoontje Belgische bondscoach voor interlandcarrière Marokko
Volgend artikelExit tegen matig Rangers zit Saibari nog altijd dwars: ‘Ik wil alles voor Van Nistelrooij en PSV geven’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in