Home Nieuws Twijfels Aad de Mos over prestaties Xavi Simons, de Mos pleit niet...

Twijfels Aad de Mos over prestaties Xavi Simons, de Mos pleit niet voor WK selectie Simons

1098
0

Vraag Aad de Mos naar Xavi Simons en de Haagse analist legt uit waarom hij Simons nog niet geheel tot de verbeelding vindt spreken.

De Mos heeft überhaupt al vaak een afwijkende mening maar de Haagse betweter loopt behoorlijk uit de pas als het gaat over de kwaliteiten en prestaties van Xavi Simons bij PSV. De Mos verwijt Simons nog niet te presteren in zogenaamde topwedstrijden. Dat is niet geheel terecht want de jonge middenvelder kreeg in het eerste deel van het seizoen ook niet de kans om in de basiself te starten in de zogenaamde topwedstrijden. Als invaller liet Simons toen al zien over veel kwaliteiten te beschikken.

Door zijn doelpunten, frivole en energieke spel wordt Simons nu gezien als een mogelijke WK-ganger onder Louis van Gaal, maar De Mos is nog niet helemaal overtuigd.

“Laten we eerst maar eens afwachten met de wedstrijden deze week tegen Arsenal en binnenkort in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax”, zegt De Mos in gesprek met De Telegraaf. “Tot nu toe heeft Simons vooral het verschil gemaakt in kabouterwedstrijden tegen ploegen als FC Volendam, Excelsior en FC Utrecht, en nog minder in de grote wedstrijden”, zegt de Mos, die klaarblijkelijk vergeten is dat Simons in diezelfde Johan Cruijff Arena scoorde én de defensie van Ajax handenvol werk wist te bezorgen.

De Mos zou een plek in de WK-selectie nog te vroeg vinden voor Simons. Hij moet nog maar zien of de middenvelder het een heel seizoen kan laten zien en vol kan houden in het tweede jaar. “Iedereen ziet dat Simons een geweldig talent is en hij is op weg om een van de betere spelers op de Nederlandse velden te worden, maar hij moet eerst standvastigheid tonen en dan komt de rest vanzelf”, aldus een kritische Aad de Mos.


Vorig artikelJong PSV vs. de Engelse top | Een maatje te groot voor West Ham United
Volgend artikelEngelse media: Arsenal niet met beste elf tegen PSV, Gakpo nog in beeld bij Arsenal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in