Home Nieuws Twente maakt zich op voor komst PSV: FC Twente-watcher waarschuwt PSV

Twente maakt zich op voor komst PSV: FC Twente-watcher waarschuwt PSV

1450
0

De regio Twente maakt zich na een periode van interlands op voor de komst van PSV, de koploper van de Eredivisie.

Diezelfde koploper geniet zeker wel respect en waardering in de regio Twente want ook de Twente-fans zien dat PSV de zeges aaneen weet te rijgen. Er staat tot op heden geen maat op het PSV van Peter Bosz. In alle wedstrijden op één wedstrijd na, bleek de ploeg van Peter Bosz betere wedstrijdstatistieken te kunnen overleggen dan de tegenstander.

Slechts Arsenal lukte het PSV in bedwang te houden aangaande de wedstrijdstatistieken. Alleen de Londense club kwam beter uit de wedstrijdstatistieken na het treffen tegen PSV. Alle andere tegenstanders die PSV in seizoen 2023-2024 trof in officieel verband, delfden het onderspit tegen de ploeg van PSV. Dus ook Feyenoord in het duel om de Johan Cruijff Schaal, Sevilla in het Philips Stadion en de beide wedstrijden tegen Lens, pakten wat de wedstrijdstatistieken aangaan positief uit voor PSV.

Oftwel, FC Twente is gewaarschuwd voor de komst van PSV in plaats van andersom. De geluiden die we de laatste dagen maar eigenlijk al weken achtereen waarnemen, luisteren naar waarschuwingen aan het adres van PSV. FC Twente – PSV is immers de wedstrijd waarin PSV op puntenverlies af weet te stevenen. Voor veel voetbalfans die geen sympathie voor PSV hebben, blijkt de wens de vader van de gedachte te zijn.

Oftewel, het hopen op puntverlies van PSV in Enschede is bijna aandoenlijk te noemen want men vergeet bijna dat de kans dat PSV in Enschede zal gaan winnen groter is dan dat er puntenverlies geleden gaat worden. In de regio Twente kijkt men zoals gezegd uit naar het treffen tegen het aanvallende PSV van Peter Bosz.

Volgens clubwatcher Leon ten Voorde hebben de fans van FC Twente veel invloed op het spel en dat kunnen ze tegen PSV goed gebruiken. Ten Voorde denkt dat PSV de borst nat kan maken. In de krant Tubantia zegt Ten Voorde “De twaalfde man is in Enschede van cruciaal belang, zo bleek onder meer tegen Feyenoord. FC Twente is al 24 duels ongeslagen in De Grolsch Veste en in die serie zitten ook twee duels tegen PSV”, wijst Ten Voorde naar de laatste twee edities van FC Twente – PSV.

FC Twente staat er dus goed op in de week voor het treffen met PSV maar de ploeg uit Enschede kent ook haar zwakke plekken. Een goed, scherp en bovendien aanvallend PSV is de aangewezen ploeg die zwakheden bloot te gaan leggen. We zullen zaterdagavond zien of de Twentse defensie bestand is tegen de aanvallende intenties van PSV.

“Vorig seizoen werden de Eindhovenaren in de eerste helft van alle kanten opgejaagd door een ontketende thuisploeg, die dikverdiend won. Het jaar ervoor kwam FC Twente met 3-0 voor, maar werd het uiteindelijk 3-3. Een score waarop FC Twente patent lijkt te hebben als er in eigen huis wordt gelijkgespeeld”, zegt Ten Voorde over die wedstrijd, die ook de boeken in gaat als de wedstrijd die Ruud van Nistelrooij deed nadenken op te stappen als coach van PSV.

Ten Voorde is van mening dat de fans van FC Twente veel invloed kunnen gaan hebben aanstaande zaterdag. Echter is het ook goed te beseffen dat het PSV van Peter Bosz geenszins een ploeg is die onder de indruk geraakt van publiek in een uitwedstrijd. Dat besef lijkt in Enschede nog niet helemaal te zijn ingedaald.

“In de Grolsch Veste kan het aardig spoken, al viel de sfeer in de laatste thuiswedstrijd tegen NEC tegen. Veel fans van FC Twente zweren bij wedstrijden op de zaterdagavond, omdat de sfeer dan stukken intenser is. Doorgaans is dat ook zo, maar tegen NEC leek er wel haast een deken van gelatenheid over de anders zo vurige aanhang te liggen. Alsof NEC een tussendoortje was. Pas in de hectische slotfase barstte het los”, aldus FC Twente-watcher Leon Ten Voorde over FC Twente – PSV.


Vorig artikelJoey Veerman en Jordan Teze lijken zich op te kunnen maken voor speelminuten in Faro
Volgend artikelGo Ahead Eagles op De Herdgang geen partij voor PSV, Mauro Júnior en Obispo definitief terug

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in