Home Nieuws Twente en Sparta krijgen credits inzake tegendoelpunten PSV, veel zorgen en werk...

Twente en Sparta krijgen credits inzake tegendoelpunten PSV, veel zorgen en werk na 20 tegendoelpunten

622
0

PSV kreeg zaterdagavond de kans om de koppositie te verstevigen maar faalde en verloor voor maar liefst de vierde keer in competitieverband.

Natuurlijk had een remise tegen de stugge ploeg van Pascal Jansen een verdiend resultaat geweest maar het werd uiteindelijk op basis van de kansenverhoudingen alsmede cijfermatig bezien, nog eens een onterechte nederlaag. PSV was zichzelf niet en speelde vooral tegen zichzelf. Ach, het zijn de standaardteksten en uitspraken na een nederlaag maar er is wel degelijk veel werk aan de winkel voor Ruud van Nistelrooij en zijn staf. Het aantal tegendoelpunten is en blijft een groot probleem.

De topper tegen AZ werd in het eigen Philips Stadion met 0-1 verloren en dus betekende dat er weer een tegendoelpunt viel te noteren. De teller der tegendoelpunten staat inmiddels op 20 stuks. Clubs als Sparta en FC Twente zijn normaal gesproken veroordeeld tot deze aantallen maar PSV heeft ze toch allemaal moeten incasseren. Genoemde clubs hebben beduidend minder tegendoelpunten geïncasseerd na veertien competitiewedstrijden. Het voedt de media met berichtgevingen over de wankele defensie van PSV, dat net als in het tijdperk Roger Schmidt veel te veel doelpunten moet incasseren.

En dus klimt Willem Vissers in de pen en constateert hij dat de lat omhoog moet bij PSV. Zeker in defensief opzicht. “Het WK biedt tijd voor bezinning, net als bij PSV, dat de wisselvalligheid zelve is”, schrijft Vissers in zijn krant De Volkskrant. “De ene week winnen bij Ajax, de wedstrijd daarop dat voordeel weer verspelen door thuis van AZ te verliezen. AZ speelt gemiddeld gesproken verre van sprankelend, maar het heeft ongekende strijdlust en kan topwedstrijden winnen. De topper van zaterdag was van mager niveau, zoals het voetbal de laatste tijd in het teken leek te staan van het WK.”

“Sparta staat zesde en incasseerde slechts 16 doelpunten, eentje minder dan Ajax, vier minder dan PSV. FC Twente doet het in defensief opzicht trouwens nog veel beter, met slechts drie punten achterstand op Ajax en PSV en 9 doelpunten tegen. Dat is het aantal van een absolute topclub. Wie weet, doen na het WK vijf clubs mee om de titel”, aldus Vissers.


Vorig artikelÉrick Gutiérrez geselecteerd voor WK | Guardado, Lozano en Moreno ook met Mexico naar Qatar
Volgend artikelRomário deelt bezoek aan PSV en het Philips Stadion met zijn ruim 5,5 miljoen volgers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in