Home Nieuws Tweebenig Belgisch international Aster Vranckx bezocht de Herdgang | ‘Past uitstekend bij...

Tweebenig Belgisch international Aster Vranckx bezocht de Herdgang | ‘Past uitstekend bij speelstijl Peter Bosz’

7847
0

PSV is in gesprek met de Belgische international Aster Vranckx. De club ziet de komst van de middenvelder zeker zitten en wil snel zaken doen.

Zoals bekend is het middenveld toe aan versterking na het vertrek van Guti naar Chivas. Aster Vranckx is inmiddels een meer dan serieuze kandidaat voor de vrijgekomen vacature op het middenveld. De 20-jarige middenvelder was inmiddels al te gast op de Herdgang en kreeg daar een rondleiding van Earnie Stewart en Marcel Brands. Dat meldt Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad.

De tweebenige middenvelder van VfL Wolfsburg, die vorig seizoen werd verhuurd aan AC Milan, is volgens voetbaljournalist Sam Planting van Voetbal International een typische ‘Peter Bosz-middenvelder’.

“Het eerste wat opvalt aan het spel van Vranckx is zijn bijna volmaakte tweebenigheid bij aannames, passeeracties en inspeelpasses”, schrijft Planting in Voetbal International. “Een wapen wat de jonge Belg graag in zijn voordeel gebruikt.”

Planting vervolgt zijn analyse: “Dat een soepele opbouwer als Vranckx zelden gestrest lijkt aan de bal, heeft hij niet alleen aan zijn techniek en tweebenigheid te danken. Veel van zijn nuttigste werk verricht hij met zijn brein. Als denker is hij volwassener dan je bij een controleur van zijn leeftijd durft te verwachten.”

Planting ziet Vranckx dan ook wel succesvol samenspelen met Joey Veerman. “Zeker als PSV deze zomer Joey Veerman weet te behouden, kan trainer Peter Bosz met hem en Vranckx over een bijzonder slim en voorwaarts gericht middenveld bezitten in balbezit”, wijst Planting naar de middenvelder uit Volendam, die ook steeds meer in de belangstelling komt te staan van Europese clubs.

“Hoewel de Belg niet de ene na de andere splijtende inspeelpass à la Veerman geeft, denkt hij evenals de Volendammer wel vooral in aanvallende oplossingen. Met Vranckx heeft PSV een middenvelder op het oog die een directe versterking zou vormen voor de Eredivisietop. En misschien nog wel belangrijker: een speler die uitstekend past bij de beoogde speelstijl van Peter Bosz”, aldus Planting over PSV target Aster Vranckx, die al op jonge leeftijd debuteerde voor de Belgische nationale ploeg.


Vorig artikelZeer gewilde Bakayoko mag alleen voor absolute hoofdprijs weg: ‘PSV laat populaire Bakayoko niet zomaar gaan
Volgend artikelGewilde Jong PSV aanvoerder legt uit waarom hij PSV de rug toekeerde

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in