Home Nieuws Twee wekelijkse lichtshow op komst

Twee wekelijkse lichtshow op komst

12
0
Toon Gerbrands met de KNVB in gesprek over de mogelijkheden van de nieuwe led-verlichting in het Philips Stadion, meldt VI. PSV wil iedere 2 weken een lichtshow presenteren bij thuiswedstrijden.
De spectaculaire lichtshow is in Zeist inmiddels onderwerp van gesprek. PSV wil voetbalbeleving toevoegen aan avondwedstrijden in Eindhoven. Bij de KNVB zijn er inmiddels vraagtekens over de mogelijkheden die de reglementen van de KNVB bieden. “We hebben goede contacten met de directeur operationele zaken van de KNVB. Als er in het weekend iets gebeurt, met scheidsrechters bijvoorbeeld, dan belt hij altijd. Dat deed hij ook maandag. Hij had alle filmpjes van onze lichtshow gezien en was zeer onder de indruk. Daarom hebben we even met elkaar gesproken. Er zijn pas drie stadions waar deze verlichting nu is – Chelsea, Sint-Truiden en wij –, dus er zijn natuurlijk nooit protocollen gemaakt. De KNVB heeft wel gezegd dat het het spel niet mag beïnvloeden. Maar wij gaan natuurlijk niet het licht uitdoen op het moment dat de tegenstander op onze goal af gaat. Maar als het spel stilligt, na een doelpunt bijvoorbeeld, dan moet je er iets mee kunnen doen. De KNVB gaat daarin met ons meedenken. We gaan dus met elkaar praten: wat mag er wel en wat mag er niet”, vertelde Gerbrands over het gesprek met de KNVB.

“De lichtshow die we voor Excelsior-thuis deden, gaan we in de competitie voortaan altijd doen. Ik weet niet of dat ook in de Champions League mag, ik denk persoonlijk dat dat verboden gaat worden.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here