Home Nieuws Turkije is woest en haalt uit naar Xavi Simons én ‘dader’ Cody...

Turkije is woest en haalt uit naar Xavi Simons én ‘dader’ Cody Gakpo

8013
0

Het zou op voorhand een heet potje gaan worden tegen de Turkse nationale elf en dat werd het ook.

Wel kreeg Oranje meer weerstand dan we allen vooraf voor mogelijk hielden. Stond Oranje op wankelen? Ja, zo nu en dan wel. Maar wel meer door eigen falen dan door de kwaliteiten van de Turken. Er lukte veel, zo niet alles bij de gepassioneerde tegenstander.

Toch hing een daadwerkelijke exit voor Oranje geen moment in de lucht. Daarvoor gaf de strijdende Turkse ploeg teveel ruimte weg. Het land dat geografisch gezien maar voor een klein deel in Europa ligt, bleek op wat vechtlust na geen moment een heuse halve-finalist van een eindronde te zijn, waar Oranje dat ondanks wat soms moeizame wedstrijden zeker wel is.

In Turkse media wordt desalniettemin met opgeheven hoofd afscheid genomen van het EK, maar een aantal zaken worden aangehaald. Er bestaat namelijk woede in Turkije. De woede zich richt op Xavi Simons én in mindere mate op Cody Gakpo.

Rood, rood en nog eens rood, concluderen de kranten in Turkije. Het gaat allemaal om een moment in de dertigste minuut. Simons duelleerde met Mert Müldür, ging op de enkel van de Turk staan en kreeg geel.

Fanatik spreekt er schande van. ‘Een schandalige beslissing’, was het oordeel van de sportkrant. Het medium Fotomaç is ook hard en ontstak eveneens in woede. ‘Onze spelers konden niet winnen van deze scheidsrechter. Deze wedstrijd wordt beslist door de arbiter.’

Ook Cody Gakpo blijft niet onbenoemd. Gakpo is ook ‘een dader’ voor de Turkse pers. Gakpo ging eveneens op een Turks been staan bij een duel, schrijven de Turkse kranten. Waar, hoe en wanneer is ons niet duidelijk maar vooruit, de Turken verdienen wellicht wat bijval, al is het uit ‘medelijden’.

“Skandal karar!”, oftewel ‘Schandalige beslissing’ stelt men in Turkije. “Iedereen zag dat het rood was, maar er kwam slechts geel. Simons drukte vol op de enkel van onze speler, maar de scheidsrechter maakte een schandalige beslissing.”

Milliyet schrijft: ‘Wat een geweldige wedstrijd, we hebben het Nederland heel erg moeilijk gemaakt. Tot aan de zeventigste minuut domineerden onze spelers de wedstrijd. Na goals van De Vrij en Gakpo kreeg het team nog veel kansen op doelpunten, maar er werd niet gescoord en dus afscheid genomen van het EK’, klinkt het zonder te beseffen dat de openingsfase ook een 2-0 voorsprong voor Nederland had kunnen geven.

Het medium Sözcü vindt dat de defensieve kwaliteiten van Oranje de doorslag gaven: ‘We wilden zo graag, maar we kregen het niet voor elkaar. Na de voorsprong bouwden de Nederlanders een defensieve muur van vlees, waar we de bal niet doorheen kregen.’

Bekijk in onderstaande video de toch wel forse overtreding van Xavi Simons, die ons inziens niet goed uitkwam met zijn passen.


Vorig artikelPSV bereid miljoenen euro’s uit te geven | Het ‘Jerdy Schouten-scenario’ voor Sepp Van den Berg?
Volgend artikelPeter Bosz liet slechts vijftienjarige (!) PSV’er starten in oefenduel tegen Anderlecht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in