Home Nieuws Trotse Westerhof: ‘Ik heb heel veel respect voor Hirving Lozano’

Trotse Westerhof: ‘Ik heb heel veel respect voor Hirving Lozano’

34
0

Hirving Lozano heeft het afgelopen half jaar grote indruk gemaakt op de Nederlandse velden. Voormalig trainer en coach van Lozano, Hans Westerhof, wist al voordat Lozano zijn opwachting in Nederland maakte, dat de Mexicaan grote indruk zou gaan maken.

Westerhof geldt als bewonderaar van de jonge Mexicaan. De oud trainer en voormalig TD van Pachuca volgde de ontwikkeling van Lozano op de voet toen deze nog in Mexico actief was. Westerhof zag daar hoe hij tijdens elke wedstrijd de ene na de andere schop te verwerken kreeg. 

“De tegenstanders hebben hem hier de laatste jaren zo ongelooflijk geschopt. Aan alle kanten hebben ze hem geraakt. Chucky leek soms wel een Piñata, zo’n pop waar je met een stok tegenaan slaat. Ik heb foto’s gezien van zijn voet die helemaal openlag”, aldus de Groninger in gesprek met Voetbal International.

“Het lag ook wel een beetje aan hemzelf, door zijn provocaties. Maar elke keer ging hij de duels weer aan, zonder angst. Dat vond ik ongelooflijk, heb ik heel veel respect voor”, vervolgt Westerhof.

“We hebben samen continu strijd gevoerd. Ik ben wel benieuwd hoe hij nu daarop terugkijkt. Ik hoop dat hij op een dag beseft dat die gekke Westerhof het echt goed met hem voor had. En als ik hem nu zie bij PSV, dat hij naast zijn goals ook zonder bal veel werk verzet, dan ben ik daar trots op.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here