Home Nieuws Trotse Schwaab denkt nu al aan terugkeer: ‘PSV koester ik de rest...

Trotse Schwaab denkt nu al aan terugkeer: ‘PSV koester ik de rest van mijn leven’

3775
0

Daniël Schwaab is PSV’er af. De Duitser liet deze week zijn contract ontbinden en trok terug naar zijn familie in Freiburg.

De tweede periode van Schwaab in Eindhoven was minder succesvol dan zijn eerste periode als we zijn vertrek en onverwachte terugkeer onder Mark van Bommel in twee delen bezien.

De Duitser is ontzettend dankbaar voor zijn tijd bij PSV. In gesprek met het Eindhovens Dagblad blikt Daniel Schwaab uitgebreid terug op zijn vier seizoenen bij PSV en zijn leven in Eindhoven.

Volgens de Duitser is zijn komst naar Eindhoven het beste wat hij ooit had kunnen doen. “Het kampioenschap van 2018 is voor altijd een hoogtepunt. Dat seizoen vergeet ik nooit meer. Het was echt samen met elkaar”, aldus Schwaab. “En dan ook echt echt. Samen met de spelers, supporters, met de trainers en de rest van de club. Zo in je eigen stadion kampioen worden tegen Ajax, je grootste rivaal, dat is het mooiste wat er is.”

Schwaab kende voor zijn periode bij PSV een mindere fase en leek even op dood spoor te zitten. Het vertrouwen was wat minder geworden, zo zegt de verdediger maar PSV en zijn transfer naar Eindhoven veranderde alles.

“Twee jaar daarvoor was ik gedegradeerd in Duitsland, maar PSV gaf me op de een of andere manier iets extra’s. Ik kon meer dan daarvoor, voelde vertrouwen en in 2018 heb ik het allerbeste jaar in mijn loopbaan gehad. Door mijn periode bij PSV is mijn carrière geslaagd. Een kampioenschap op deze manier beleven, dat wilde ik zo ontzettend graag een keer. Als dat dan lukt en ook nog in zo’n sfeer, dan heb je iets heel moois om altijd aan terug te denken.”

Een seizoen later moest PSV genoegen nemen met een tweede plaats na een aantal cruciale momenten in de Eredivisie. “Zonde. In het eerste seizoen onder Mark van Bommel hebben we gewoon een heel goed jaar gehad”, blikt hij terug op de sportief goede eerste 6 maanden.

Maar PSV en van Bommel lieten alles uit hun handen glippen. “Die eerste seizoenshelft verloren we maar een wedstrijd in de competitie. Door de kracht van onze poule is onze Champions League-campagne denk ik een klein beetje onderschat en daarna bleek Ajax in de eredivisie net iets beter. Ze haalden ook de halve finale van de Champions League en we waren er net niet tegen opgewassen.”

De verdediger ging samen met Jeroen Zoet gruwelijk in de fout in de apotheose in de Amsterdam Arena. Het kantelpunt van het seizoen leek te liggen in de onnodige overtreding van Schwaab op de achterlijn ten op zichte van David Neres. Ajax kreeg een makkelijk gegeven strafschop en deelde de genadeklap uit aan PSV.

Schwaab is nog niet klaar en hoopt nog een paar jaar te kunnen spelen in één van de Duitse Bundesliga’s. Wel heeft econoom Daniël Schwaab zijn hart verloren aan PSV en denkt nu al hardop na over een terugkeer in een andere functie.

“Deze periode van vier jaar koester ik de rest van mijn leven”, zegt hij onomwonden. “Niet alleen omdat ik iets heb gewonnen met de club, maar ook omdat er mooie en oprechte vriendschappen zijn gesloten en ik hier respect voelde. Ik kon en mocht hier zijn wie ik ben”, aldus Daniël Schwaab over vier mooie jaren PSV.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here