Home Nieuws Trotse Sadilek vol ongeloof: ‘Ik kan het soms zelf niet geloven wat...

Trotse Sadilek vol ongeloof: ‘Ik kan het soms zelf niet geloven wat ik dit seizoen al heb meegemaakt’

54
0

Michal Sadilek kan amper bevatten wat hem dit seizoen overkomt in Eindhoven. De Tsjechische middenvelder heeft zich razendsnel opgewerkt tot basiskracht van PSV. 

“Ik kan het soms zelf niet geloven wat ik dit seizoen al heb meegemaakt”, zegt Sadilek in gesprek met weekblad Voetbal International“Als iemand mij voor de competitie had gezegd dat ik wedstrijden in het eerste en zelfs in de Champions League zou spelen, dat ik een rol heb in de titelstrijd, dan had ik gezegd: ben je gek of zo?

Mark van Bommel is een groot fan van Sadilek en dat is te merken afgelopen weken. Jorrit Hendrix is zijn positie verloren maar om nu te stellen dat er vooruitgang is geboekt op het middenveld, gaat een brug te ver. Sadilek is geen verfijnde voetballer die overloopt van de techniek. De nog geen twintigjarige Tjech is wat soepeler in de heupen dan Hendrix en lijkt wat meer wendbaar. Gretig oogt hij zeker en als een tijger die op zijn prooi jaagt kan hij op bal en tegenstander maar om nu te zeggen dat het publiek volop geniet van de jonge Tjech gaat weer iets te ver. Wie weet wat er nog in het vat zit met de zichzelf ontwikkelende Tsjechische voetballer.

“Nu ik er ben, moet ik er ook staan op het veld, nu moet ik een man zijn. Dat eis ik van mezelf. Vorig seizoen speelde ik bij O19, dat is kindervoetbal vergeleken met wat ik nu beleef. Voetballen tegen spelers van het kaliber Frenkie de Jong of Ivan Perisic van Inter is natuurlijk een heel ander niveau. Vorig jaar keek ik nog op tv naar Perisic op het WK, zag ik hem scoren in de finale tegen Frankrijk. Een half jaar later speel ik in Milaan tegen hem, dat is natuurlijk fantastisch.”

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here