Home Nieuws Trotse Ramalho ziet grote aantrekkingskracht PSV in zijn thuisland: ‘PSV wordt in...

Trotse Ramalho ziet grote aantrekkingskracht PSV in zijn thuisland: ‘PSV wordt in Brazilië altijd in de gaten gehouden’

3056
0

André Ramalho is maar wat trots om voor PSV te mogen spelen. In gesprek met De PSV supporter doet hij uit de doeken hoe de eerste maanden in Eindhovense dienst zijn verlopen.

De Braziliaan kende een voortvarende start in Eindhoven en zag inmiddels hoe groot en populair de club is in Brazilie. Ramalho is trots om in een bijzonder rijtje Brazilianen te staan die in Eindhoven hebben gespeeld.

“Ik denk dat iedere Braziliaan die maar een beetje met voetbal heeft PSV Eindhoven wel kent. Romário, Ronaldo, Alex, Gomes zijn namen die direct in mijn hoofd kwamen toen ik hoorde dat Schmidt vorig jaar werd aangesteld als trainer van PSV. PSV wordt in Brazilië altijd in de gaten gehouden, weet de verdediger. “Het is een club met ontzettend veel aantrekkingskracht in Brazilië, maar eigenlijk in heel Zuid-Amerika”, zegt hij tegen het magazine De PSV supporter.

Ramalho dacht niet na toen hij afgelopen zomer door PSV werd gevraagd. “Ik was vrij snel overtuigd dat dit voor mij de perfecte stap was en daarom was ik er ook vrij snel uit om hier te komen voetballen”, zegt hij over de snelle transfer naar Eindhoven.

Ramalho heeft nu als plan om door te groeien naar de nationale selectie van Brazilie. “Dat zou wel een droom zijn die uitkomt, mocht het ooit zover komen.” Tot dusver werd Ramalho nog niet opgeroepen voor Seleção. “Ik hoop met mijn transfer naar PSV een stapje dichterbij te zijn gekomen, al weet ik ook dat de concurrentie moordend is.” In de laatste interlandperiode werd het defensieve centrum van Brazilië gevormd door Lucas Veríssimo van Benfica en Éder Militão van Real Madrid.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here