Home Nieuws Trotse Luuk de Jong neemt in de kleedkamer plaats van Messi over

Trotse Luuk de Jong neemt in de kleedkamer plaats van Messi over

283
0

Het zijn nogal twee uitersten. Luuk de Jong en Lionel Messi.

Deze twee uitersten in de wereld van het internationale voetbal stonden in het eerste seizoen van Mark van Bommel bij PSV tegenover elkaar tijdens de groepsfase van de Champions League. PSV verloor in Nou Camp zeker niet kansloos met 4-0 van FC Barcelona maar over 90 minuten bezien waren de verschillen niet zo groot.


FC Barcelona viel in eigen huis aan maar PSV gaf veel weerstand en kwam er geregeld gevaarlijk uit. Todat Lionel Messi zich met de wedstrijd ging bemoeien en de score eenvoudig naar 4-0 bracht. Luuk de Jong kon op dat moment net als ieder ander niet bevroeden dat hij, juist hij, de feitelijke opvolger van Leo Messi zou worden.

De return in Eindhoven was een totaal andere wedstrijd op Messi’s zijn inbreng na. PSV was heer en meester tegen Barcelona maar verloor door twee momenten van de Meester met 1-2. Het was Luuk de Jong die PSV terug wist te brengen in de wedstrijd. Ook toen kon niemand bevroeden dat Luuk de Jong de plaats van de Meester zou gaan overnemen.

Drie jaar later is Luuk de Jong te vinden in de kleedkamer van FC Barcelona en heeft hij de plaats van Messi in de kleedkamer overgenomen. Luuk de Jong heeft het shirt met rugnummer 17 gekregen en zit per heden op de voormalige plaats van de beste voetballer ter wereld.