Home Nieuws Treft Nistelrooij Martin Keown in Londen? ‘Geweldig meetmoment, Champions League waardig’

Treft Nistelrooij Martin Keown in Londen? ‘Geweldig meetmoment, Champions League waardig’

1582
0

PSV staat voor een heuse Europese krachtmeting in de vorm van de twee duels tegen Arsenal uit Londen.

PSV reist af naar Londen in de wetenschap dat het zich niet al teveel misstappen meer kan veroorloven in groep van de Europa League. Er moeten punten worden gepakt in het tweeluik met de koploper van de Premier League. Arsenal – PSV geldt als een grote wedstrijd, ook voor de man die op de Europese velden alles al heeft meegemaakt.

Trainer Ruud van Nistelrooij hoopt dat PSV zich kan meten met de Engelse topclub. “Het is een prachtige uitdaging. De vorm waarin Arsenal verkeert en de groep die wij nu hebben, het wordt een geweldig meetmoment”, aldus Van Nistelrooij. De voormalig spits van Manchester United heeft de nodige ervaringen met uitwedstrijden tegen The Gunners uit het noordwesten van de miljoenenstad. “Je neemt ze mee in een bepaalde atmosfeer, hoe daar voetbal beleefd wordt. Dit is een Champions League-waardig affiche.”

Arsenal is koploper van groep A en heeft twee punten meer dan PSV. Dat betekent dat de Engelse media ook bovenop het mooie affiche zitten. Arsenal is immers weer smaakmaker in Engeland en dat is al jaren geleden. De seizoenen dat Arsenal in de prestigieuze Premier League daadwerkelijk tot de verbeelding sprak, dateren uit het tijdperk van sterren als Henry, Parlour, Lehmann, Campbell, Wright, Petit en Viera. Ook verdediger Martin Keown behoorde tot het sterrenensemble wat de Engelse competitie wist te domineren. Die tijden lijken vervlogen maar met de komst van Ruud van Nistelrooij naar Engeland pakken de Britse kranten het verleden er graag bij.

De Premier League heeft zo haar historische feiten en één daarvan is de clash tussen Ruud van Nistelrooij en Martin Keown in de onderlinge wedstrijd tussen Manchester United en Arsenal op Old Trafoord. Van Nistelrooij had het aan de stok met Keown en miste een penalty. Die misser werd door Keown gebruikt om van Nistelrooij flink uit te dagen en tot de orde te roepen. Engelse media smullen van zulk soort incidenten en dus hoopt men bij de tabloidachtige voetbalbladen dat Keown zich rondom Arsenal – PSV in het Emirates Stadium zal begeven voor een analyse of een interview. Mogelijk wordt Keown nog als analist voor deze wedstrijd aangewezen.

De UEFA heeft de Alejandro Hernández aangesteld als scheidsrechter voor Arsenal – PSV. De Spanjaard floot één keer eerder een wedstrijd van PSV. Vorig seizoen had hij de leiding toen PSV in de voorronde van de Champions League veel te sterk was voor Galatasaray.


Vorig artikel‘Zelfverzekerde’ Nijhuis bij Vandaag Inside niet zo zelfverzekerd: ‘Ik had geen straf na Heerenveen – PSV’
Volgend artikelBasisplaats lonkt voor Guus Til in Londen: ‘Hij is waardevoller dan iedereen denkt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in