Home Nieuws Transferwinst PSV: ‘Het overgebleven bedrag bleek wel aanmerkelijk lager dan de 48...

Transferwinst PSV: ‘Het overgebleven bedrag bleek wel aanmerkelijk lager dan de 48 miljoen’

2278
0

PSV verwacht over het lopende seizoen een flinke winst te gaan maken nadat er eerder afgelopen zomer een aantal dure spelers voor veel geld werden verkocht.

Denzel Dumfries, Donyell Malen, Joel Piroe, Mo Ihattaren en Pablo Rosario zullen PSV miljoenen euro’s gaan opleveren alsmede zwarte cijfers. Echter zover is het nog niet want de genoemde transfers vallen niet in het inmiddels afgesloten boekjaar. En dus kon PSV mede door tegenvallende resultaten door Corona geen zwarte cijfers maar flinke rode cijfers overleggen. Toch is het allemaal te overzien voor PSV want de resultaten van afgelopen zomer worden meegenomen in de resultaten over het lopende seizoen. Voor Tom Knipping aanleiding om wat zaken nader onder de loep te nemen. De Voetbal International journalist concludeert wel dat er vaak veel minder overblijft dan veel supporters denken.

Voetbalclubs verkopen hun spelers tegenwoordig voor extreem hoge bedragen maar toch wordt niet alles inzichtelijk gemaakt Denk bijvoorbeeld aan kosten voor makelaars. Weliswaar gaat het nog steeds over vele miljoenen euro’s maar minder dan menigeen denkt op basis van de berichtgevingen in de media.

Toch zijn die bedragen niet zwart-wit te zien: de clubs houden bij lange na niet al het geld van een hoge transfersom zelf over. En dus geldt dat ook voor PSV. Knipping legt uit. De cijferman van Voetbal International zegt het volgende:

“Neem PSV. In augustus werden Donyell Malen, Denzel Dumfries en Pablo Rosario verkocht. Op basis van de uitgelekte bedragen – 30 miljoen voor Malen, 12 miljoen voor Dumfries en 6 miljoen voor Rosario – zou je denken dat de Eindhovenaren daarmee 48 miljoen hebben verdiend”, legt Tom Knipping uit namens Voetbal International.

PSV schreef dus zoals eerder gezegd rode cijfers, waar zwarte cijfers meer voor de hand lagen gezien de enorme inkomstenstroom van afgelopen zomer. “Toen PSV in het najaar een fors verlies over het seizoen 2020/21 presenteerde, vermeldde de directie dat de opbrengsten voor Malen, Dumfries en Rosario nog niet in de cijfers waren verwerkt.”

“Deze baten vallen pas in het boekjaar 2021/22. Volgens de vicekampioen had het resultaat er 25 miljoen gunstiger uitgezien als de verkoop van dit trio wél meegenomen had mogen worden. Nog steeds zijn deze deals dan een fikse vangst, maar het overgebleven bedrag bleek wel aanmerkelijk lager dan de 48 miljoen waarop veel supporters op basis van de berichtgeving hadden gerekend”, aldus Tom Knipping.


Facebook Comments Box