Home Nieuws Transferwaarde Xavi Simons 67 miljoen euro

Transferwaarde Xavi Simons 67 miljoen euro

30809
1

Een volgende beraming en schatting van de waarde van Europese spelers. Deze keer is het Zwitserse onderzoeksbureau CIES wat een pak Europese spelers onder de loep nam en op waarde wist te schatten.

Onderzoeken als deze werpen zich steeds vaker op in het Europese voetbal. Tal van bureau’s en onderzoeksteams becijferen maar al te graag wat clubs en/of spelers waard zijn, om zo zelf ook enige naamsbekendheid te kunnen vergaren in de voetbalwereld, die steeds gekkere vormen aan weet te nemen als we naar de financien en financiële mogelijkheden van voetbalclubs kijken.

Los daarvan is de ontwikkeling van Xavi Simons natuurlijk een bijzondere te noemen. De jongeling schoot afgelopen voetbaljaar als een komeet omhoog en staat inmiddels bij tal van Europese topclubs op de radar. Normaal gesproken mogen we in Eindhoven nog een seizoen genieten van Simons maar in het voetbal valt natuurlijk niets te voorspellen.

Het in Zwitserland gevestigde onafhankelijke onderzoeksbureau weet in ieder geval te melden dat Xavi Simons daadwerkelijk miljoenen euro’s waard is geworden afgelopen voetbalseizoen.In een lijst met de duurste honderd spelers staat Xavi Simons op de 65e plaats met een geschatte transferwaarde van 67 miljoen euro. Naast Simons staat ook Cody Gakpo in de top 100 van het Zwitserse bureau. Cody Gakpo zou momenteel de duurste Nederlander zijn.


Vorig artikelRuud van Nistelrooij laat zich zien in Sevilla en treft Andres Guardado
Volgend artikelMarcel Brands over een eventueel akkoord: ‘Woensdag zag het daar nog niet naar uit’

1 REACTIE

  1. Zal wel komen omdat ik absoluut geen. PSV fan ben hoor, maar waarom zoveel geld voor een speler die pas dit jaar is “doorgebroken”?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in