Home Nieuws Transferwaarde laag | Olivier Boscagli in beeld bij Atlético Madrid? ‘Ik kan...

Transferwaarde laag | Olivier Boscagli in beeld bij Atlético Madrid? ‘Ik kan hier pas weg als ik ook de titel heb gepakt’

4165
0

De naam van Olivier Boscagli valt de laatste weken geregeld in buitenlandse media. Zo werd de Fransman recent in verband gebracht met concrete interesse van Serie A-kampioen Napoli maar er lijkt meer te spelen.

Boscagli maakt een topseizoen door en dus is de interesse eerder logisch dan verrassend te noemen. Voor de verdediger telt maar één ding en dat is landskampioen worden met PSV maar gezien zijn spel zal het ook voor Boscagli zelf niet heel vreemd in de oren klinken als de interesse vanuit het buitenland de komende weken zal gaan toenemen. De geruchten zullen in ieder geval wel gaan toenemen want de Franse verdediger bezit de potentie in de Europese top te acteren. Naast Napoli valt nu ook de naam van Atlético Madrid.

Het scheelde niet heel veel of Boscagli was binnenkort tegenstander van de Madrileense club geweest. Borussia Dortmund werd door PSV net niet aan de kant gezet want anders waren Boscagli en PSV en de club die in Engelse media voor de verdediger genoemd wordt, elkaars tegenstander geweest in de kwartfinale van de Champions League. Het Britse medium FootballTransfers schrijft dat Olivier Boscagli een ideale speler zou kunnen zijn voor het spel dat Atlético-trainer Diego Simeone voorstaat.

‘Olivier Boscagli is de ideale opvolger van Hermoso’, begint FootballTransfers. Mocht de club van trainer Simeone willen toeslaan zal het toch serieuze onderhandelingen met PSV moeten opstarten want de club is niet van plan de Franse verdediger zomaar te laten vertrekken aan het einde van dit seizoen. Boscagli heeft in een eerder stadium laten weten slechts te willen vertrekken met een landstitel op zak. De 26-jarige verdediger weet hoe het is om prijzen te winnen met PSV na meermaals winst van de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal maar één prijs ontbreekt nog en dat is natuurlijk de felbegeerde landstitel.

“Voor mij speelt ook mee dat ik hier wel de beker en de Johan Cruijff Schaal heb gewonnen, respectievelijk twee en drie keer, maar nog niet het kampioenschap. Voor mijn gevoel kan ik hier pas weg als ik ook de titel heb gepakt.”

PSV betaalde in 2019 twee miljoen euro aan OGC Nice voor de komst van de verdediger en kan komende zomer tenminste nog iets voor hem vangen mocht er geen contractverlenging komen. ‘Boscagli vertegenwoordigt op dit moment een Estimated Transfer Value van 6,2 miljoen euro. Ondanks het uitstekende seizoen is zijn waarde niet explosief gestegen. Dat heeft alles te maken met zijn contractstatus. Had Boscagli een langer contract, had PSV meer zekerheid gehad én was zijn ETV de afgelopen maanden gestegen. Voor PSV lijkt 6,2 miljoen euro op dit moment het maximaal haalbare”, denkt FootballTransfers te weten over de huidige transferwaarde van de Franse verdediger.

‘Data van SciSports tonen aan dat Atlético Madrid een uitstekende vervolgstap kan zijn voor de verdediger, die geboren is in Monaco. Boscagli is net als Hermoso een rechtsbenige centrale verdediger en hebben een Similarity van 99% qua speelstijl. Beiden fungeren als een Ball Playing Defender en moeten het voornamelijk hebben van hun passing. Met name Boscagli is erg zuiver in zijn passing naar medespelers en is volgens het databureau de beste passer van alle verdedigers in de Eredivisie’, klinkt het over de Franse verdediger.


Vorig artikel‘Tienduizenden Nijmegenaren op de been voor huldiging penaltyheld Jasper Cillessen’
Volgend artikel8 internationals, 5 spelen midweeks intercontinentaal maar Kenneth Perez haalt toch hard uit naar Hirving Lozano

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in