Home Nieuws Transferwaarde Benítez slechts 5,7 miljoen euro? ‘PSV neemt financieel risico met vertrek...

Transferwaarde Benítez slechts 5,7 miljoen euro? ‘PSV neemt financieel risico met vertrek Benítez’

6083
0

De onverstoorbare Walter Benítez heeft bij PSV een contract tot en met de zomer van 2025 en dat betekent dat aankomende zomer een cruciale zomer gaat worden als we naar het contract van de Argentijn kijken.

Walter Benítez is onder de vleugels van Ruud van Nistelrooij in zijn Eindhovense jaren ook onderdeel van de selectie van wereldkampioen Argentinie geworden en keept bij PSV steeds stabiele wedstrijden. Toegegeven, zo nu en dan maakt de goalie uit Argentinië toch een foutje maar over het algemeen geldt Walter Benítez als een meer dan betrouwbare doelman. Een fout als tegen Feyenoord, waar een houdbaar schot zomaar pardoes tegen de netten valt, is iets wat toch aan de Argentijn blijft kleven. Uit het niets kan Walter Benítez toch even kort door de ondergrens zakken.

Hoe ziet de toekomst van de Argentijn eruit gezien zijn aflopende contract? Het Engelse medium FootballTransfers meldt dat PSV overweegt komende zomer mee te werken aan een vertrek van Walter Benítez. Komende zomer kan mogelijk het laatste moment zijn dat PSV financieel nog iets overhoudt aan het vertrek van Benítez. ‘Het is alleen de vraag of PSV er verstandig aan doet om Benítez van de hand te doen’, vraagt het medium zich af. Daartoe beroept het zich op verschillende data.

Het heeft er overigens bepaald geen schijn van dat de doelman uit Argentinië een vertrekwens heeft maar er kunnen natuurlijk aanbiedingen binnenkomen komende maanden. Zeker als de doelman een goede beurt tegen Borussia Dortmund zal gaan maken. PSV nam Walter Benítez transfervrij over van OGC Nice in de zomer van 2022.

Slechts negen tegentreffers en liefst twaalf clean sheets. Dat zijn de indrukwekkende cijfers van Benítez dit seizoen in de Eredivisie. De inmiddels 31-jarige doelman heeft een groot aandeel in het succes van PSV en zou zijn prestaties komende zomer kunnen belonen met een toptransfer naar een grotere competitie. Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad verwacht dat Benítez nog een ‘fraai bedrag’ kan opleveren voor PSV maar dat dient dan wel komende zomer te gebeuren.

‘Data van FootballTransfers tonen aan dat Benítez op dit moment een Estimated Transfer Value van 5,7 miljoen euro vertegenwoordigt. Weet PSV de doelman voor dat bedrag te verkopen, hebben de Eindhovenaren toch een behoorlijke winst weten te maken. Maar toch zal de clubleiding dan met gemengde gevoelens terugkijken op de mogelijke transfer, gezien het feit dat de Argentijn in 2022 nog een ETV van 12,6 miljoen euro had. De waarde van Benítez is de afgelopen jaren achteruitgegaan vanwege zijn leeftijd en ook zijn contractduur’, weet FootballTransfers te melden.

Het marktmechanisme rond Walter Benítez zal zich vanzelf gaan vormen komende maanden. Voor PSV en Earnest Stewart is het de komende maanden dan ook zaak om een besluit te nemen over de toekomst van Benítez, die er goed op staat bij de club. Mocht PSV de doelman aan zijn contract houden en dit tegelijkertijd ook niet verlengen dan wel geen overeenstemming met de doelman vinden, dan is de kans groot dat hij in 2025 gratis de deur uitloopt. Dan is er nog het dossier Drommel want is de zichzelf goed ontwikkelende doelman komend seizoen al klaar voor een rol als eerste keeper bij PSV? Drommel lijkt zeker ‘anders’ onder de lat staan dan in zijn eerste seizoen bij PSV.

FootballTransfers twijfelt of PSV er goed aan zal doen Walter Benítez te laten vertrekken aan het einde van dit seizoen. ‘Neemt Stewart de beslissing om Benítez komende zomer te verkopen, dan is het nog maar de vraag of PSV een betere keeper voor hetzelfde geld ervoor terug weet te halen.

‘Augusto Batalla (Granada, 72,5), Vicente Guaita (Celta de Vigo, 76,6), Rui Patrício (AS Roma, 76,1) en Sergio Herrera (Osasuna, 71,5) zijn volgens het algoritme van FootballTransfers de enige vier doelmannen wereldwijd, die een lagere ETV en een hogere Skill hebben dan Benítez (70,7). PSV zou kunnen beslissen om een talentvolle doelman te strikken ofwel miljoenen meer te investeren in een betere keeper. Maar voor het geld wat de club voor Benítez lijkt te krijgen, is er op dit moment bijna geen betere keeper te vinden’, aldus FootballTransfers, dat met het inschatten van de transferwaarde van de Argentijnse goalie vrij laag zit. Het medium denkt dat PSV niet meer dan 5,7 miljoen euro voor de doelman zou kunnen ontvangen aanstaande zomer.


Vorig artikelHet huidige PSV doet Gerald Sibon denken aan seizoen 2004-2005: ‘Niet normaal, zo indrukwekkend’
Volgend artikelVeerman start in Volendam | Tillman, Pepi én Sergiño Dest terug na blessures en ook inzetbaar in Volendam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in