Home Nieuws Transferspel rond Dumfries staat op punt van beginnen, verbetering PSV contract ook...

Transferspel rond Dumfries staat op punt van beginnen, verbetering PSV contract ook optie

1828
0

Denzel Dumfries staat volop in de belangstelling van zowel de Italiaanse als Nederlandse media.

Dumfries is een waar transfertarget geworden na zijn uitstekende prestaties van de afgelopen 24 maanden. Dumfries werd international en was uitermate belangrijk voor PSV. Het wekt inmiddels serieuze interesse van AC Milan op.


Het spel rond Dumfries lijkt op de wagen, zoals dat dat heet. Een langer verblijf bij PSV is nog lang niet uit beeld want een transfer is in deze fase met Corona lang niet onmogelijk. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat een nieuw contract voor de PSV-aanvoerder een ‘logische stap’ zou zijn en PSV daarmee aan zet zou zijn.

Dumfries en Mino Raiola hebben de handen ineen geslagen en dat betekent grote kans op een transfer naar Italie. Maar Raiola en PSV hebben echter laten blijken dat de interesse van AC Milan tot ‘voorbarige of zelfs onware conclusies leidt’, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. Ook dat kan zomaar onderdeel van het transferspel zijn.

Dumfries staat open voor een transfer, maar ligt nog drie jaar vast en kan leven met een extra seizoen bij PSV. ‘In dat geval is het logisch dat de Eindhovense club zijn verbintenis in overleg met hem wil en gaat verlengen’, aldus het ED. Die transfer strategie is PSV niet ongewoon en pakte al meermaals goed uit. Club en speler doen elkaar toezeggingen en profiteren aan jaar later alsnog van een toptransfer.  Zo vertrokken Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Steven Bergwijn uit Eindhoven en werden alle partijen daar bepaald niet slecht van.

‘Dumfries langer aan boord houden, zou getuigen van sportieve ambitie en ook een bevestiging zijn van zijn nieuwe status in Eindhoven. Hij geeft niet alleen smoel aan PSV, maar lijkt ook uitstekend te passen bij het volle kracht vooruit-voetbal van de nieuwe trainer Roger Schmidt’, zo analyseert het ED de situatie van Dumfries.

In tijden van korten op salarissen is een nieuw contract met verhoging dan weer niet logisch maar in een transferspel met interesse van de Europese top- en subtopclubs, lijkt alles te kunnen en is veel geoorloofd. ‘In een normale transferzomer was Dumfries misschien al verkocht, maar tijdens en na de corona-crisis ontstaat een nieuwe realiteit’, zo ziet het Eindhovens Dagblad de situatie rond Dumfries.


Facebook Comments Box