Home Nieuws Transfersom van 3 miljoen euro beperkt Ramselaar in vertrekopties

Transfersom van 3 miljoen euro beperkt Ramselaar in vertrekopties

14
0

Bart Ramselaar had een aanzienlijk aandeel in de landstitel van seizoen 2017-2018. Nauwelijks een half jaar later is van de status van de talentvolle middenvelder weinig meer over.

Ramselaar kwam in de zomer van 2016 voor ruim vier miljoen euro over van FC Utrecht. Met 31 optredens, waarvan zeventien als basisspeler, had hij vorig seizoen nog een fors aandeel in de behaalde landstitel. In de kampioenswedstrijd tegen Ajax mocht hij nog invallen, wat voorlopig het hoogtepunt van zijn verblijf in Eindhoven mag worden genoemd. Deze seizoenshelft speelde hij verspreid over vier invalbeurten pas 21 minuten mee in de Eredivisie. Daarnaast kwam hij drie keer in actie voor Jong PSV in de Eerste Divisie.

Het is bepaald niet het seizoen van middenvelder Bart Ramselaar. Samen met Nicolas Isimat leek Ramselaar een dissonant in de ogen van trainer Mark van Bommel. Het is tijd voor een vertrek uit Eindhoven, beseft Ramselaar inmiddels ook. Hij hoopt dan ook in de komende twee weken te kunnen vertrekken, maar een Eredivisie-transfer lijkt uitgesloten. Volgens het Eindhovens Dagblad lijkt het buitenland op dit moment de enige optie.

PSV zou namelijk maar liefst drie miljoen euro op het hoofd van Ramselaar geplakt hebben. Dat betekent dat bijvoorbeeld een transfer zoals Albert Gudmundsson onlangs maakte, van PSV naar AZ, voor Ramselaar vrijwel uitgesloten is. De transfersom van drie miljoen euro is eenvoudigweg te gortig voor Nederlandse clubs. Ook voor clubs als Feyenoord, Anderlecht of Club Brugge is een som van drie miljoen euro wat aan de hoge kant.

Niets is op voorhand uitgesloten maar het zal voor Bart Ramselaar nog een hels karwei worden om dit transferwindow zonder huurconstructie, toch nog een nieuwe stap te kunnen maken naar een club van enig niveau.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here