Home Nieuws Alsnog 57 miljoen euro? Door spelers als Memphis, van de Beek en...

Alsnog 57 miljoen euro? Door spelers als Memphis, van de Beek en Klaassen lagere transfersom voor PSV

45514
0

De verkoop van Cody Gakpo aan Liverpool FC wekt verbazing bij Valentijn Driessen. De Chef Voetbal van de Telegraaf legt uit waarom.

Driessen weet tegelijk ook te melden dat PSV toch nog 57 miljoen zal gaan ontvangen voor Gakpo. Waar een ieder dacht dat United in de markt zou komen voor Gakpo, voor de tweede keer in 2022, werd het toch Liverpool. Het verbaasde Valentijn Driessen zeer zeker.

‘Liverpool kan wel in één keer alles betalen. Het schijnt iets minder te zijn dan 50 miljoen direct. In bonussen 50 miljoen plus. Die bedragen variëren van 52 tot 57 miljoen euro. Het schijnen haalbare bonussen te zijn. Dat het uiteindelijk Liverpool is geworden, verbaasd me wel ja’, aldus Driessen over de transfersom die dus vermoedelijk nog richting 57 miljoen euro zal gaan oplopen volgens de journalist. Vervolgens krijgt Driessen de vraag gesteld over de transfersom van 100 miljoen euro voor de Braziliaan Anthony.

‘Anthony is ook veel meer waard omdat hij een Braziliaanse international is en ook Champions League heeft gespeeld’, legt hij uit. De Telesport journalist vergeet er wel bij te vermelden dat Manchester United deze zomer in ’totale paniek’ was inzake late versterkingen en dat dat feit eigenlijk veel meer de prijs heeft opgedreven dan zijn status als voetballer dan wel zijn afkomst.

Driessen wijst opvallend genoeg ook nog naar Memphis Depay, Donny van de Beek en Davy Klaassen als voorname reden waarom er voor Nederlandse spelers een lagere transfersom op tafel wordt gelegd. ‘Dat heeft te maken met de geschiedenis van een aantal Nederlandse spelers. Het rendeert allemaal niet in Engeland. Er zit wel een risico aan want Gakpo rendeerde ook niet in de Champions League en toen kon hij het verschil ook niet maken’, zegt Driessen over Gakpo en het drietal wat mislukte bij Manchester United en Everton.

Voor Valentijn Driessen geldt ook dat na de verkoop van Gakpo de wereld er voor PSV in ieder geval een stuk anders uit komt te zien. Driessen is erg zwart-wit in zijn mening over de kwaliteiten van de selectie zonder Cody Gakpo, terwijl je als analist ook zou kunnen concluderen dat PSV met Cody Gakpo ook geen koploper was en eigenlijk achterin de boel op slot moeten houden. Pas dan worden er met of zonder Cody Gakpo simpelweg meer wedstrijden gewonnen.

Driessen ziet het somber in voor PSV en legt in onderstaande video uit hoe hij de kampioensaspiraties van PSV nu inschat. ‘PSV kan kampioenswens nu wel bij grofvuil zetten’, is hij stellig.


Vorig artikelScouting lijkt prima op orde te zijn: PSV toont interesse in Chelsea middenvelder
Volgend artikelLiverpool FC presenteert Cody Gakpo en zegt tegen de fans: A Christmas present for you

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in