Home Nieuws Transferrechten Donyell Malen deels in handen van Raiola: Maakt Raiola transfers makkelijker...

Transferrechten Donyell Malen deels in handen van Raiola: Maakt Raiola transfers makkelijker of moeilijker?

3084
0

Borussia Dortmund is serieus in de markt voor Donyell Malen. Een vertrek van de rappe spits is dan ook aanstaande.

Toch zou een nieuw seizoen PSV geen slechte zaak zijn. Malan kan zich in dat geval verder ontwikkelen en als topscorer en eventueel landskampioen de club door de voordeur verlaten. Een nieuw succesvol seizoen zal tevens de prijs voor Malen flink laten stijgen.


Het klinkt als een mooi scenario maar of het realistisch is valt te bezien. Malen heeft immers aan het grote werk geroken, is inmiddels Oranje international en wil graag een stap voorwaarts maken.

Als Donyell Malen deze zomer vertrekt bij PSV komt er wel één en ander op gang aan inkomende transfergelden. Zoveel is zeker. Zaakwaarnemer Mino Raiola zal in ieder geval een belangrijk onderdeel van de transfer worden want de machtige Italiaanse Nederlander bezit een deel van de transferrechten van Malen.

In het geval van een transfer zal de club een flink bedrag van die transfersom af moeten staan aan Raiola. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De spits werd in 2017 voor een half miljoen euro overgenomen van Arsenal, maar zaakwaarnemer Mino Raiola hield daarbij een belangrijk deel van de transferrechten in eigen beheer. Naar verwachting gaat het om enkele tientallen procenten.

Malen is eind 2017 voor 5 ton naar PSV gekomen. Destijds is afgesproken dat enkele tientallen procenten van zijn rechten in handen van Raiola blijven, aldus het Eindhovens Dagblad. De Italiaanse zaakwaarnemer wordt gezien als machtige man in het Europese voetbal maar gezien zijn macht is de vraag of Raiola transfers makkelijker of moeilijker maakt een interessante vraag geworden.


Facebook Comments Box