Home Nieuws Transfer Noa Lang: Van Amsterdamse commentaren tot ouderwets gemopper van Johan Derksen

Transfer Noa Lang: Van Amsterdamse commentaren tot ouderwets gemopper van Johan Derksen

1388
1

Noa Lang werd afgelopen zaterdagavond gepresenteerd in het Philips Stadion en begon maandagmorgen meteen aan zijn eerste trainingen op de Herdgang.

Heel even had het er alle schijn van dat de aanvaller meteen stevig geblesseerd geraakte maar het bleek mee te vallen. Lang werd maandagmorgen weliswaar na nog geen vijf minuten van het veld gedragen, maar kon even later weer verder trainen. Wel werd er voor de zekerheid een extra controle uitgevoerd en werd Lang apart gehouden van de groep.

De kersverse PSV’er is verder niet geblesseerd en kan normaal gesproken gewoon met PSV mee naar Oostenrijk. Noa Lang zag zo begin juli 2023 zijn gewenste transfer naar PSV realiteit worden, nadat de club maanden geleden de belangstelling bij zaakwaarnemer Dursun al bekend maakte. Club Brugge zat hoog in de boom maar besloot alsnog de vraagprijs te laten zakken. Al vanaf het beginstadium in de contacten met PSV besloot de behendige, snelle aanvaller dat Eindhoven zijn volgende bestemming moest gaan worden.

In Amsterdam heeft men echter een andere lezing van het geheel. De aanvaller had zelf echter ook graag teruggekeerd bij Ajax, meldt Ajax-watcher Mike Verweij, die geenszins altijd even goed op de hoogte blijkt te zijn. Op sociale media blijkt tevens dat de gemiddelde Ajax-fan eigenlijk baalt van de transfer van Noa Lang naar PSV. Het gedrag van Lang komt in vele Amsterdamse commentaren naar voren maar over de kwaliteiten van de aanvaller zijn veel Ajax fans het wel eens.

“Noa Lang wilde heel graag naar Ajax”, begint Mike Verweij in de Kick-Off podcast van De Telegraaf. “Zijn naam is ook neergelegd bij Ajax door zijn management. Steijn, en wie trouwens niet, is gecharmeerd van Lang. Binnen Ajax werd wel geroepen: met Tadić en Bergwijn was de komst van Lang wel erg veel van het goede geweest. Er is geen serieus werk van gemaakt. Ze hebben onmiddellijk gezegd: het was voor Ajax geen optie.”

De journalist ziet tegenwoordig ook een groot verschil in het transferbeleid van Ajax. “Overmars en Ten Hag hadden een filosofie: zij gingen op zoek naar spelers uit het Nederlands elftal met het oog om hen terug te halen naar de Eredivisie. Nu gaat Lang naar PSV en gaat Danjuma mogelijk naar Feyenoord. Ajax laat die kansen lopen”, aldus Verweij, die lijkt te vergeten dat de bodem van de clubkas in Amsterdam zichtbaar is en er nu eenmaal niet meer zoveel te besteden is.

En dan is daar nog de nationale mopperkont Johan Derksen. Denkende dat Derksen van een welverdiende vakantie geniet, blijkt de analist de berichtgevingen in de Eredivisie nauwlettend te volgen. En dus heeft Derksen wel een mening over de transfer van Noa Lang naar PSV.

PSV zal in totaal 15 miljoen inclusief bonussen gaan betalen voor Noa Lang maar Johan Derksen weet niet of Lang dat waard is. “Qua voetbalkwaliteiten is dat niet te duur, maar je haalt wel een soort borderlinertje binnen. Ik heb hem bij Ajax, FC Twente en Club Brugge gezien. Hij was overal een heel vervelend, irritant ventje die al de vedette uithing. Een lastig jochie. Vervelend reageren tegen medespelers, tegenstanders en scheidsrechters. Echt een beetje een eikeltje.”

Derksen vraagt zich af of PSV wel goed nagedacht heeft over het aantrekken van Noa Lang. “Dat kunnen de jeugdjaren zijn, dan ben je wild en onbezonnen. Maar als je er vijftien miljoen in investeert, moet je je wel realiseren dat je ook een beetje en lastpost binnenhaalt. Peter Bosz zou best een vaderlijke invloed op hem kunnen hebben. Die jongen moet echt een beetje heropgevoed worden. Zoals hij zich tot op heden gedragen heeft dat moet je als PSV niet willen”, aldus Johan Derksen.


Vorig artikelParis Saint-Germain fans hopen massaal op terugkeer Xavi Simons | ‘PSG heeft een grote fout gemaakt’
Volgend artikelBraziliaanse aanvaller Sávio maakt onverwachte move en vertrekt naar La Liga

1 REACTIE

  1. PSV heeft ervaring met lastige spelers, dacht dat er ooit een M. Ihattaren op het PSV complex heeft rondgelopen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in