Home Nieuws Transfer niet dichtbij: De kans dat Cody Gakpo wacht tot komende zomer...

Transfer niet dichtbij: De kans dat Cody Gakpo wacht tot komende zomer is meer dan reëel

2493
0

Cody Gakpo kan met de wedstrijd tegen Argentinië zijn doelpuntentotaal voor Oranje nog verder opkrikken.

Momenteel staat Gakpo op drie doelpunten voor Oranje en die productie zorgt voor wereldwjde belangsteling voor de aanvaller. Dat kalenderjaar 2023 het jaar van het vertrek van Cody Gakpo uit Eindhoven zal zijn staat wel vast maar dat zal vermoedelijk niet in januari zijn. Althans, dat denkt Simons Zwartkruis te weten namens Voetbal International.

“Dat Gakpo in 2023 gaat vertrekken uit Eindhoven is zonneklaar”, schrijft opinie journalist Simon Zwartkruis in Voetbal International. “De vraag is alleen nog wanneer precies en tegen welke prijs. De enige hoop die PSV op korte termijn kan koesteren, is dat hij niet tussentijds wil instappen bij een nieuwe club. De kans dat hij wacht tot komende zomer, zodat hij bij zijn volgende werkgever de hele seizoensvoorbereiding kan meedraaien, is reëel.”

Zwartkruis gaat verder en stelt: “Want Gakpo doet dingen weloverwogen en volgens een plan”, gaat de journalist verder over de standvastige Gakpo. “Typerend voor zijn serieuze benadering van het voetbalvak is bijvoorbeeld zijn samenwerking met een individuele tactische coach. Aan de hand van beelden bespreekt hij sinds begin dit jaar online elke wedstrijd na met Loran Vrielink, van het Groningse voetbalconsultancybedrijf Tactalyse”, weet Zwartkruis te melden.

“Zo ook tijdens het WK. Loopacties, tactische keuzes, momenten van terugzakken of diepgaan, oriëntatie en positionering: Gakpo zoekt voortdurend naar vooruitgang en verdieping, als voetballer en ook in zijn persoonlijke ontwikkeling. Nieuwsgierig, vastberaden en onverstoorbaar. Het zijn daarom geen loze woorden, als hij midden in de hype rondom hem op het WK zegt: ‘We zijn hier met één doel en daar moet alles voor wijken'”, besluit Zwartkruis zijn visie op de toekomst van Cody Gakpo.


Vorig artikelEngelse krant adviseert United Gakpo los te laten door concrete interesse Real en Chelsea
Volgend artikelInternationale topspeler Cody Gakpo kan zichzelf én Oranje nog een trede hoger op het wereldtoneel plaatsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in